Primarul Nicolae Matei vrea să fie președintele Asociației Orașelor din România

565
1
Primarul Nicolae Matei vrea să fie președintele Asociației Orașelor din România - nicolaematei2-1345664964.jpg

Articole de la același autor

Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, are, potrivit propriilor declarații, cele mai mari șanse pentru a fi ales președinte al Asociației Orașelor din România (AOR), el fiind preferat de cei mai mulți edili din țară.


Potrivit statutului AOR, în termen de 90 de zile de la alegerile locale trebuie organizate alegeri la nivelul asociației deoarece unii membri sau chiar din cei cu funcții de conducere și-au pierdut mandatele care le oferea dreptul de a face parte din AOR.

Un exemplu ar fi chiar al pre-ședintelui AOR, Dumitru Teodor Banciu care, în urma alegerilor din 10 iunie, a pierdut postul de primar al localității Săliștea din Sibiu și, implicit, funcția de președinte AOR. 


În aceste condiții, până în mo-mentul de față, și-au anunțat intenția de a candida pentru această funcție trei persoane. Mai exact, primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, primarul orașului Beclean din județul Bistrița-Năsăud, Nicolae Moldovan, și primarul localității Mizil din județul Prahova, Emil Proscan. 
 

"Am fost un primar activ în Asociația Orașelor din România, motiv pentru care intenționez să candidez pentru funcția de președinte. Am susținere de la mai mulți edili din țară de diverse culori politice și cred că o să am sorți de izbândă. În momentul de față, știu că am doi contracandidați puternici, foarte gospodari, dar cred că eu am șanse mai mari pentru a prelua conducerea acestei asociații, lucru care ar fi și în avantajul orașului nostru dar și al județului Constanța. Dacă reușesc să preiau conducerea AOR intenționez ca asociația să devină mult mai activă deoarece primarii din România reprezintă o forță. Printre altele, doresc ca cei abilitați să modifice unele legi care privesc administrația publică locală care, de multe ori, mai mult încurcă în loc să vină în sprijinul primarilor", a declarat edilul localității Năvodari, Nicolae Matei.

Întrunirea are loc la hotelul "Dunărea"


Primarii orașelor din toate colțurile țării vor participa, în perioada 29 - 31 august, la Adunarea Generală de Alegeri a Asociației Orașelor din România (AOR), întrunire ce va avea loc la hotelul "Dunărea" din stațiunea Eforie Nord.


Adunarea Generală a Asociației Orașelor din România va fi urmată de un seminar intitulat sugestiv "Reforma în administrație. Des-centralizare și autonomie locală", care se va desfășura în perioada 31 august - 3 septembrie. Potrivit programului, pe 29 august, după întâlnirea Colegiului Director al AOR, a fost programată deschiderea oficială a lucrărilor celei de-a XX-a ediții a Adunării Generale a AOR. În cadrul acesteia vor fi prezentați invitații și temele întrunirii - "Stadiul și consecințele unor măsuri abuzive ale reformei în administrația publică locală" și "Susținerea descentralizării și consolidării autonomiei locale". 


A doua zi vor fi aleși președin- tele, prim-vicepreședintele, vicepre-ședinții, secretarul și membrii Consiliului Director al AOR, noua structură urmând să se reunească într-o ședință deschisă.


Pe 31 august, primarii din orașe vor avea parte de o prezentare a cursului "Reforma în administrație. Descentralizare și autonomie locală", urmat de o informare referitoare la "Principii constituționale și legale privind administrația publică din România". 


Potrivit organizatorilor, tematica a fost aleasă în special pentru cei care se află la primul mandat de primar și care au nevoie de o pregătire în domeniu, știut fiind faptul că mulți candidați aspiră la fotoliile de edili șefi fără a se documenta în prealabil asupra a ceea ce înseamnă administrație publică locală.


Ulterior, pe parcursul a trei zile, participanții la seminar vor afla informații despre activitatea administrației publice și despre ceea ce înseamnă eficiență și eficacitate în instituțiile publice. Totodată, se vor purta discuții despre categoriile de resurse în instituțiile publice, direcțiile reformei în administrația publică și strategiile de reformă, precum și despre modernizarea administrației publice.



Comentează știrea

masina cu soldati
23 august 2012
moartea rosie smurd clona

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 August 2012
Stire din Eveniment : Accident rutier la Năvodari
Pagina a fost generata in 0.7966 secunde