Primarul Florin Mitroi a inaugurat piața agroalimentară din Valu lui Traian

674

Articole de la același autor

Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, a organizat, ieri, Ziua Recoltei. Evenimentul a început la ora 12.00 și a avut loc în cadrul pieței agroalimentare din comună, care, cu această ocazie, a fost inaugurată oficial. 


Pe lângă locuitorii din Valu lui Traian, la eveniment au fost prezenți, alături de primarul Florin Mitroi și consilierii locali, primarul localității bulgare Kaynardja, liderul PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, senatorul Colegiului 3, Alexandru Mazăre, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, dar și consilierul județean PSD Titus Mircea Dobre, candidatul USL Constanța la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie pentru Colegiul 7. 
La începutul evenimentului, Fanfara RAJA a susținut un concert, după care piața a fost sfințită de un sobor de preoți. 
"Trebuie să ne bucurăm că avem o astfel de piață la standarde europene, chiar dacă pentru ea am așteptat trei ani. Doi ani a durat hârțogăria, că așa este în România, iar construcția un an. Ea a fost construită și dotată prin Programul de Cooperare Transfrontalieră 2007-2013 pentru granița România - Bulgaria. Suma totală a investiției se ridică la 1,4 milioane de euro, din care 140.000 de lei reprezintă contribuția Consiliului Local Valu lui Traian", a spus primarul Florin Mitroi. 
Construirea acestei piețe a fost făcută printr-un parteneriat cu vecinii bulgari, proiectul fiind denumit "Susținerea dezvoltării afacerilor în zona transfrontalieră Valu lui Traian - Kaynardja, motiv pentru care în incinta ei își vând produsele și cetățeni din Bulgaria. 
"Pornind de la nevoile și constrângerile identificate, acest proiect a urmărit îmbunătățirea nivelului de trai în zona transfrontalieră Valu lui Traian - Kaynardja prin inițiative comune pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Atât în Valu lui Traian, cât și în Kaynardja, principala activitate o reprezintă agricultura. Prin construirea centrului transfrontalier de afaceri și a pieței agroalimentare, ambele comunități vor avea acces la o infrastructură modernă care va ajuta fermierii să-și dezvolte afacerile", a declarat primarul localității bulgare Kaynardja. 
La finalul discursurilor, reprezentanții Primăriei i-au invitat pe localnici la mici și bere. Pe tot parcursul zilei, muzica a răsunat în piața agroalimentară, atmosfera fiind întreținută de soliști dobrogeni de renume precum Cristi Proca, Liliana Mitrana, Cristi Motoi, Marina Scupra și Constantin Ciocan. 


Piața agroalimentară din localitatea Valu lui Traian este construită la standarde europene, fiind prevăzută cu tarabe, un punct farmaceutic, o carmangerie, o cofetărie, un magazin mixt, un punct de comercializare a laptelui și a brânzei, o pescărie, dar și o cafenea. Noua clădire este situată la Drumul European 81, având toate șansele să se dezvolte rapid. În plus, deși oferă condiții net superioare piețelor din oraș, cum ar fi aerul condiționat sau supravegherea video, chiriile pentru spații se situează mult sub nivelul altora de acest gen. De exemplu, o tarabă interioară se va închiria cu aproximativ 400 de lei, incluzând și un spațiu pentru depozitarea mărfii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Petrecere mare la Valu lui Traian
Pagina a fost generata in 1.3009 secunde