Primarul Dorinela Irimia dă startul sărbătorilor de iarnă în "familia Saraiu"

717
Primarul Dorinela Irimia dă startul sărbătorilor de iarnă în

Articole de la același autor

Primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, s-a pregătit să întâmpine Nașterea Domnului cu bucurie alături de locuitori și, împreună cu aleșii locali, a pregătit surprize pentru aceștia. Localitatea a fost împodobită cu fel și fel de ghirlande și luminițe, iar ajutoarele lui Moș Crăciun s-au mobilizat pentru ca toată acțiunea pregătită să iasă impecabil.

"Ținem tradiția strămoșilor noștri în poală, o împletim cu datini și obiceiuri și sărbătorim alături de cei dragi. Acum, în hora sfârșitului de an, pe 19 decembrie, începând cu ora 14.00, retrăim Ignatul în inima satului și îl primim pe Moș Crăciun", a spus șefa administrației publice din comuna Saraiu.

Așadar, întâlnirea prin care se va vesti sosirea sărbătorilor urmează să fie organizată, sâmbătă, la Căminul Cultural din Saraiu, însă nu înainte de a păstra tradiția și a marca "Ignatul Porcului". Astfel, de la ora 14.00, purcelul va fi tăiat în mod tradițional în centrul comunei. Cei care vor participa la eveniment vor mânca șorici proaspăt, iar gospodinele satului vor pregăti bucate tradiționale specifice sărbătorii de Ignat. În plus, se vor servi cozonaci și plăcinte.

Și cum cea mai mare bucurie în preajma sărbătorilor este cea a copiilor, primarul Dorinela Irimia a "vorbit" deja cu Moș Crăciun, care a promis că va veni cu sacul plin de cadouri pentru ei. Drept urmare, el este așteptat să sosească, sâmbătă, în jurul orei 16.00, la Căminul Cultural. La rândul lor, pentru a-l întâmpina cum se cuvine, școlarii și preșcolarii au pregătit mai multe momente artistice cu cântece, colinde și poezii, care vor fi prezentate pe scena special amenajată pentru ei.

În altă ordine de idei, pentru ca toată "familia Saraiu" să simtă sosirea sărbătorilor, reprezentanții Consiliului Local Saraiu, împreună cu primarul Dorinela Irimia, vor oferi, începând de duminică, pachete celor 750 de familii din localitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5429 secunde