Primarul din Năvodari se implică în problema medicamentelor pentru persoanele cu HIV-SIDA

748
Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, a decis să facă demersuri pentru ca persoanele infectate cu virusul HIV-SIDA să nu rămână fără medicamente.
"Nu putem sta cu mâinile încrucișate, fără reacție, față de acești oameni condamnați o dată, de viață, iar acum, a doua oară, de sistemul greșit de sănătate", a declarat Matei.
Edilul a primit în audiență persoane care se confruntă cu această problemă, a discutat cu ele ce poate fi făcut și a transmis instituțiilor abilitate adrese cu situația lor.
Pe raza orașului Năvodari, locuiesc 44 persoane cu handicap prezentând această boală, majoritatea dintre acestea fiind infectate în anii 1987-1988, din vina exclusivă a sistemului medical românesc din acea perioadă.
Primarul Nicolae Matei anunță că face demersuri în atenția prefectului județului Constanța, Claudiu Palaz, pentru a se implica în rezolvarea situației în așa fel încât toți constănțenii care suferă de această problemă să nu rămână fără medicamente.
Matei a atras atenția Casei de Asigurări de Sănătate menționând că persoanele infectate cu virusul HIV-SIDA au solicitat sprijinul primăriei în vederea asigurării conti-nuității tratamentului medicamentos lunar.
"Aceste persoane ne-au comunicat faptul că Spitalul de Boli Infecțioase Constanța nu mai dispune de fonduri și din acest motiv nu mai poate asigura tratamentul medicamentos, nici măcar pentru luna în curs. Menționăm faptul că asigura-rea tratamentului lunar pentru acești bolnavi este imperios necesară", a afirmat primarul orașului Năvodari în adresa transmisă către Președintele Casei de Sănătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Experiența "Hexagon"
Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Stire din Sport : Farul înalță baricade în fața Săgeții
Pagina a fost generata in 0.3845 secunde