Primarul Decebal Făgădău: "Serviciul de ecarisaj redevine funcțional. Vom încuraja adopția"

945
Primarul Decebal Făgădău:

Articole de la același autor

Serviciul de ecarisaj al municipiului Constanța ar putea fi funcțional la începutul lunii aprilie. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de ieri de primarul Decebal Făgădău, care estimează că în zece zile ar putea începe colectarea câinilor fără stăpân de pe străzi.


"Serviciul va fi funcțional în curând. Sperăm ca în zece zile, ecarisajul să fie operațional. Totuși, să nu ne așteptăm ca lucrurile să se schimbe peste noapte", a declarat edilul. 


Acesta recunoaște că, în ultima perioadă, a crescut numărul maidanezilor din Constanța, dar spune că sunt și cazuri în care câinii sunt aduși cu mașinile în oraș, din alte localități. "Ne-au sesizat locuitori din cartierul Poarta 6 că au identificat mașini care aduc câini pe raza municipiului Constanța. Poliția locală, împreună cu Poliția națională și cu jandarmeria, va lucra la identificarea celor care ne aduc nouă câini, din dorința de a-și rezolva problema la ei acasă", a avertizat primarul.
În momentul în care vor începe acțiunile de strângere a câinilor comunitari de pe stradă vor fi demarate și procedurile pentru adopția acestora. "Vom încuraja adopția. După ce vom face primele acțiuni, le vom dubla de apeluri din partea municipalității către iubitorii de animale, către asociațiile de profil, astfel încât să-i încurajăm să adopte câinii adunați de pe străzi. De asemenea, vom face campanii de conștientizare, de sterilizare, dar și de sancționare a celor care îi abandonează", a mai spus Decebal Făgădău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5716 secunde