Primarul Decebal Făgădău, gazdă pentru ambasadorul Chinei la București

240
Primarul Decebal Făgădău, gazdă pentru ambasadorul Chinei la București - vizitaambasadorchina1-1562273742.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a primit, ieri, vizita Excelenței Sale doamna Jiang Yu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze la București. 


Aflată la început de mandat diplomatic în România, E.S. doamna Jiang Yu a vizitat pentru prima dată Constanța în anul care marchează 70 ani de relații diplomatice între România și China. În cadrul vizitei de curtoazie, discuțiile s-au axat pe importanța menținerii și dezvoltării relației de prietenie și cooperare, în special în domeniile economic, turistic și cultural. 
"Relația dintre municipiul Constanța și China este o relație specială și apreciez în mod deosebit munca tuturor predecesorilor dumneavoastră, dar și munca foștilor consuli generali ai Republicii Populare Chineze la Constanța. Pe lângă înfrățirea dintre județul Constanța și Shanghai, au fost demarate eforturi susținute atât la nivelul municipiului, cât și la nivelul portului cu orașul Ningbo. De altfel, municipiul Constanța, Portul Constanța și Ningbo sunt partenere într-un proiect finanțat de către Uniunea Europeană, alături de alte orașe-port de dimensiune medie din Europa. Aceasta arată că, pe lângă relațiile pe care le-am avut la nivel local, ele au fost susținute la nivel național și am evoluat la nivel de parteneriat Europa - China", a declarat primarul municipiului Constanța. 


De asemenea, edilul Decebal Făgădău a subliniat relațiile excelente în domeniul educației între Constanța și China, menționând inaugurarea în luna iunie 2019 a Clasei Confucius Independente la Universitatea "Ovidius" din Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6968 secunde