Primăria Ovidiu organizează Boboteaza la noul debarcader

289
1
Primăria Ovidiu organizează Boboteaza la noul debarcader - primariaovidiu7-1452015591.jpg

Articole de la același autor

Primăria orașului Ovidiu organizează, astăzi, 6 ianuarie, un eveniment specific Bobotezei.

"De la ora 15.00, va avea loc la Debarcader Ovidiu, situat în strada Primăverii, sfințirea apelor numită și Aghiazma Mare, o tradiție specifică Bobotezei care presupune aruncarea Sfintei Cruci în apă, prinderea și aducerea ei la mal de către înotători. Cei ce se vor încumeta vor avea un an binecuvântat, cu spor în casă și în activitate. Pentru prima dată, slujba va fi oficiată pe malul lacului Siutghiol, de către Înaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoțit de un sobor de preoți și diaconi", a declarat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

În plus, cu această ocazie, va fi sfințită și noua investiție finalizată la începutul lunii trecute. Mai exact, noul debarcader, construit cu fonduri europene, un proiect dus la bun sfârșit de care primarul este foarte mândru.

"În urma acestui proiect, se va dezvolta zona de debarcare și descărcare a peștelui la standarde europene. Mediul economic local va fi revigorat și se va stimula creșterea cererii de pește și produse piscicole. Un alt lucru bun va fi că, astfel, vor crește veniturile la bugetul local al orașului Ovidiu, cu ajutorul cărora vom putea pune în practică și alte proiecte pentru comunitate. Totodată, se vor crea noi locuri de muncă limitând șomajul și reducând fenomenul de migrație internă", a explicat edilul din Ovidiu.

Concret, proiectul a constat în construirea și amenajarea pe malul lacului Siutghiol, pe o suprafață de 1.616 mp, a două pontoane plutitoare pentru ancorare, un punct de servire a mesei, căi de acces pietonale și auto.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.782.065,95 lei, însumând fonduri acordate de bugetul de stat, fonduri acordate din Fondul European pentru Pescuit, dar și 599.316,22 lei de la bugetul local al Primăriei Ovidiu. 

Comentează știrea

ovidian
6 ianuarie 2016
felicitari

Felicitari Primarului pentru toate investitiile realizate in Ovidiu! Chiar daca putini sunt cei ce recunosc aceste realizari, multi sunt cei ce se vor bucura de ele.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6138 secunde