Primăria Medgidia, proiecte transfrontaliere în cooperare cu Bulgaria

200
Consilierii locali din Medgidia au fost convocați, zilele trecute, în ședință extraordinară pentru a aproba cele două proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi. Mai exact, aprobarea proiectului "Culture Eternity" finanțat prin Romania - Bulgaria Cross – Border Cooperation Operational Programme, în parteneriat cu Primăria orașului Elena –Bulgaria, precum și a contribuției de 2% din bugetul proiectului și aprobarea proiectului "Îmbunătățirea conectivității la rețeaua TEN-T în zona transfrontalieră Medgidia-Dobrich", a indicatorilor tehnico-economici ai D.A.L.I. și asigurarea surselor de finanțare. Cele două proiecte inițiate de primarul Valentin Vrabie au întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi aprobate.

Primul proiect are ca obiectiv principal conservarea patrimoniului cultural și îmbunătățirea utilizării durabile a resurselor culturale între cele două țări partenere.

Principalele activități care se vor derula în cadrul proiectului sunt: organizarea a două tabere de pictură în primii doi ani de im-plementare, organizarea a 12 ateliere de artă cu diverse tematici (pictură pe apă, decupaj și pictură pe lemn, pe ceramică și carton), precum și desfășurarea a două ediții ale Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice DAPYX.

Potrivit reprezentanților Primăriei Medgidia, valoarea proiectului "Culture Eternity", stabilită prin bugetul de finanțare, este de 2.066.301,88 lei cu T.V.A.

Cel de-al doilea proiect a fost selectat în etapa a II-a a Programului INTERREG și urmărește crearea unei rețele rutiere, feroviare și navale complete care trebuie să conecteze transportul, infrastructura de telecomunicații și energie a statelor membre din UE.

Obiectivul principal al proiectului este de a reuni comunități și întreprinderi din Medgidia și Dobrich prin îmbunătățirea sistemului de transport transfrontalier, utilizând o conexiune mai bună cu rețeaua TEN-T. Astfel, se vor realiza lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere pentru următoarele străzi: Alunilor, Fagului, Peșterii, Stejarului, Pinilor, Progresului, Șoseua de Centură-Tronson 4, Lupeni, Caporal Neacșu Constantin, Sabinelor – Tronson 1 și 2, Bujorului, Șoimilor, Victoriei, Răscoalei – Tronson 1 și 2 și strada Podgoriilor.

Valoarea totală a investiției proiectului este de 16.486.660,79 lei inclusiv TVA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2796 secunde