€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:

Primăria Mangalia investește în iluminatul stradal

Ştire online publicată Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, proiectul de modernizare a rețelei de iluminat public stradal. În acest sens, au loc intervenții la toți stâlpii de pe principalele bulevarde ale orașului, unde se schimbă corpurile de iluminat existente, cu becuri de tip led, care sunt mai economice și oferă o vizibilitate mai mare, pe timpul nopții.

Până acum, s-au schimbat becurile pe bulevardele Callatis și 1 Decembrie, urmând ca lucrările să continue pe celelalte artere principale, din localitate. Ca atare, reprezentanții municipalității informează populația că rețeaua de iluminat stradal va funcționa și în timpul zilei, pe durata efectuării lucrărilor.

„Recent, Primăria Mangalia a preluat iluminatul stradal de la Enel, după demersuri de aproape doi ani, blocate deseori din cauza birocrației. Acum, ne ocupăm să montăm în tot orașul becuri led pentru economie la factură, dar și pentru optimizarea iluminatului stradal, întrucât noile corpuri de iluminat au o durată de viață mai mare și oferă o mai bună vizibilitate, comparativ cu becurile clasice”, a explicat primarul Cristian Radu.

El a mai spus că, în perioada următoare, se vor înlocui becurile pe străzile Portului – zona Port Turistic, Rozelor, Oituz, Ștefan cel Mare, Negru Vodă. Ulterior, toate străzile din Mangalia vor fi iluminate cu acest echipament performant, de tip led, pentru creșterea gradului de confort al locuitorilor orașului, pe timpul nopții.

„Am preluat de la Enel peste 4.000 de stâlpi de iluminat stradal, iar de acum înainte municipalitatea se va ocupa de întreținerea și modernizarea acestora, cu precizarea că rețelele aparțin tot Enel-ului”, a completat edilul.

Cristian Radu a subliniat că, în perioada imediat următoare, serviciul de iluminat public stradal va fi preluat de către Goldterm, compania Consiliului Local. De asemenea, primarul a afirmat că modernizarea iluminatului stradal este și o componentă a proiectelor cu fonduri UE, aflate în diferite stadii de implementare, atât în Mangalia, cât și în stațiunile din sudul litoralului. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6733 secunde