Primăria Cumpăna, proiect pentru prevenirea abandonului școlar

287
Primăria Cumpăna, proiect pentru prevenirea abandonului școlar - cumpana1-1445357250.jpg

Articole de la același autor

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a declarat că activitățile cu copiii, beneficiari ai Proiectului "Centru socio-educativ", vor demara luni, 26 octombrie 2015, la Centrul de asistență medico-socială din localitate. 


La Centrul de asistență medico-socială din Cumpăna, a avut loc, ieri, o întâlnire de lucru între echipa de proiect și beneficiarii, cei 83 de copii, care au venit însoțiți de părinți și bunici. După prezentarea proiectului și a echipei de implementare, s-a anunțat și debutul activităților educative, la care vor participa cei 83 de copii selectați. Acestea vor demara de luni, 26 octombrie, și vor fi susținute de cadre didactice.


În comunele Cumpăna (Constanța), Vînători - Neamț (Neamț) și Prundeni (Vâlcea) vor fi înființate trei centre socio-educative, câte unul în fiecare comună. Cele trei primării și-au dat mâna și au pus la cale un proiect, care se derulează cu bani europeni. Aceste centre vor oferi servicii integrate copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate în vederea îmbunătățirii frecvenței școlare și a reducerii cazurilor de abandon școlar, cât și pentru creșterea performanțelor școlare a grupului țintă.


"Vrem ca elevii în cauză să nu abandoneze școala și de aceea ei vor fi una dintre prioritățile noastre. La Cumpăna avem în vedere 83 de copii, dintre care 12 de etnie rromă", a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju. Pentru înființarea acestor trei centre vor fi alocați peste două milioane de lei.


Proiectul se implementează în perioada februarie 2015 - aprilie 2016 și va contribui la îmbunătățirea situației unui număr total de 238 de copii aflați în situații de risc, copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, dintre aceștia 28 fiind copii de etnie romă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2903 secunde