€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Primăria Constanța investește 7,5 milioane euro în extinderea cartierului Henri Coandă

Ştire online publicată Joi, 17 Decembrie 2015. Autor: Cosmin ZAPOROJAN
Primăria Constanța va investi peste 34 milioane lei (7,5 milioane euro) în extinderea cartierului social „Henri Coandă“, potrivit documentelor de atribuire a lucrărilor în urma desfășurării licitației. Contractul a fost câștigat de asocierea firmelor ABC Val SRL (lider de asociere) și House Consult SRL.


Cartierul de locuințe sociale Henri Coandă se va extinde cu încă zece noi blocuri, după ce Consiliul Local Constanța a votat în urmă cu câteva luni, într-o ședință, un proiect de hotărâre pe această temă. Procedurile fuseseră demarate încă de anul trecut, însă licitațiile publice nu au dus la o firmă competentă, astfel încât procedurile au fost reluate. 


Primarul interimar Decebal Făgădău anunțase în luna august a acestui an că se dorește extinderea cartierului social „Henri Coandă” cu încă zece noi imobile, doar că licitația pentru desemnarea firmei constructoare a fost anulată, ambii participanți fiind descalificați. În aceste condiții, licitația a fost reluată.


Jumătate dintre acestea vor fi destinate persoanelor evacuate din casele naționalizate, iar celelalte vor fi pentru cazurile sociale. Astfel, proiectul campusului social „Henri Coandă” va fi extins, Guvernul urmând să acorde o finanțare de șapte milioane lei. Restul de bani vor fi suportați de administrația locală.


În aceste condiții, în urmă cu trei săptămâni, după refacerea procedurilor legale de atribuire a contractului, s-a desemnat firma care va extinde cartierul social. Este vorba despre o asociere între SC ABC Val SRL și SC House Consult SRL, care și-a asumat execuția contractului pentru suma de 34,33 milioane lei, fără TVA. Contractul prevede „Proiectare - fazele DTAC, PT, DDE și execuție lucrări construire unități locative modulare în municipiul Constanța și lucrări tehnico-edilitare aferente - Campus Social Henri Coandă - str. Ștefăniță Vodă, zona II”.


Obiectul contractului constă în: a. întocmirea documentației tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, inclusiv documentațiile în vederea obținerii avizelor (DTAC), elaborarea proiectului tehnic (PT) și a detaliilor de execuție (DDE), asistență tehnică și b. executarea lucrărilor aferente obiectivului de investiție.
Perioada de execuție a proiectului este de 12 luni de la semnarea contractului.
v v v
Cum opinia publică din Constanța, mai ales locuitorii din zonă, nu au primit cu foarte mare bucurie extinderea campusului social, primarul Decebal Făgădău a promis că se vor lua măsuri pentru creșterea gradului de siguranță publică. 
„Știu de problemele din zonă, pe care le reclamă atât locatarii din «Henri Coandă», dar mai ales familiile care locuiesc în vecinătatea cartierului. De aceea, voi propune introducerea unui sistem de supraveghere video. Trebuie luate măsuri împreună cu poliția pentru instituirea unui climat de siguranță. Țin foarte mult ca acest campus să se transforme într-un pol de siguranță. În momentul de față, din păcate, lucrurile nu stau așa”, a declarat primarul interimar al municipiului în luna august.
v v v
SC ABC Val este o firmă arhicunoscută în cercul administrației publice locală, câștigând numeroase licitații organizate de Primăria Constanța. Fie că vorbim de parcări, blocuri de locuințe din Baba Novac, promenade, proiecte europene și alte investiții de milioane de euro, această firmă a avut mai tot timpul câștig de cauză. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9263 secunde