Primari din județul Constanța, întrevedere cu o delegație din China

134
Primari din județul Constanța, întrevedere  cu o delegație din China - primaridinjudetulconstantachinac-1436895713.jpg

Articole de la același autor

O delegație a Asociației Poporului Chinez de Prietenie cu Străinătatea (CPAFFC) și a Asociației Internaționale Chineze de Prietenie între Orașe (CIFCA), însoțită de Cătălin Mihai Constantin, specialist formare în cadrul Asociației Comunelor din România, a fost prezentă, ieri, în comuna Cumpăna, la sediul Filialei Constanța a Asociației Comunelor din România.

Delegația a fost întâmpinată de președintele Filialei Județene Constanța a ACoR, Mariana Gâju, împreună cu Excelența Sa, Su Yanwen, Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanța, precum și cu membrii Consiliului Director al Filialei - Cristian Telehoi, primarul comunei Cobadin, Gheorghe Murat, primarul comunei Topalu, și Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, în acordurile Fanfarei "Muzica Apelor" a SC RAJA Constanța.

În cadrul acestei întâlniri, au fost abordate subiecte ce au vizat posibilitățile de cooperare cu Asociația Comunelor din România și cu Filiala Județeană Constanța a ACoR, proiecte actuale și viitoare, schimburi de experiență între funcționari publici din Republica Populară Chineză și din România, probleme legate de protecția mediului, nevoi de investiții la nivel local, dar și activități legislative ale ACoR.

Totodată, Mariana Gâju și colegii primari prezenți la întrevedere au făcut o scurtă prezentare a comunelor din cadrul filialei și au subliniat importanța deschiderii pentru un viitor parteneriat între China și Româ-nia - județul Constanța, cu deschidere pentru investitorii chinezi care pot să aducă locuri de muncă și investiții financiare din fondul propriu.

La rândul său, Qing Boming, secretar general al CIFCA, a menționat care sunt cele mai importante părți ale viitorului acord de parteneriat ce va fi semnat în beneficiul ambelor părți. Acesta va cuprinde contactul dintre populație, dintre oamenii comunităților prezente, în vederea dezvoltării relațiilor de prietenie, schimburi de experiență între elevii și studenții din Constanța și China, organizarea de expoziții de artă și cultură, dezvoltarea relațiilor de afaceri și de investiții, organizarea de schimburi de experiență și între oamenii de afaceri din cele două țări în vederea explorării de noi oportunități. De asemenea, există posibilitatea accesării unei platforme pentru promovarea și sprijinirea acestui tip de cooperare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Iulie 2015
Stire din Politică-Administrație : Ce acțiune a avut loc la Cumpăna
Pagina a fost generata in 0.6142 secunde