Mai multe ştiri online:

Președintele Senatului, vizită oficială în Polonia

Ştire online publicată Sâmbătă, 08 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, efectuează o vizită oficială în Republica Polonă, la Varșovia, în perioada 6-9 decembrie, la invitația omologului său polonez, Stanislaw Karczewski, în program fiind cuprinse întrevederi cu șefii parlamentului polonez și președintele acestei țări.

Tăriceanu va avea întrevederi cu Andrzej Duda, președintele Republicii Polone, Stanislaw Karczewski, mareșalul Senatului Republicii Polone, Marek Kuchcinski, mareșalul Seimului Republicii Polone (Camera Deputaților), Jacek Czaputowicz, ministrul Afacerilor Externe și Jerzy Kwiecinski, ministrul Investițiilor și Dezvoltării, informează un comunicat al Senatului.

De asemenea, Tăriceanu va avea o întrevedere privată cu Jaroslaw Kaczynski, președintele partidului de guvernământ Lege și Justiție.

Programul vizitei cuprinde și o deplasare la Gdansk, municipiu reședință al voievodatului Pomorski (Pomerania), unde președintele Senatului va avea întrevederi cu reprezentanți ai autorităților locale și ai unor companii reper din domeniul transporturilor și energiei.

Obiectivele vizitei au în vedere, în principal, consolidarea parteneriatului strategic cu Republica Polonă, prin aprofundarea dialogului strâns la nivel înalt și dezvoltarea, prin mijloacele diplomației parlamentare, a cooperării politico-diplomatice cu caracter strategic, precum și a relațiilor economice, în special în domeniile specifice conectărilor de transporturi, energie și telecomunicații Nord-Sud.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.522 secunde