Președintele PMP, Eugen Tomac: Majoritatea PSD-ALDE a îngropat Centenarul

391
Președintele PMP, Eugen Tomac: Majoritatea PSD-ALDE a îngropat Centenarul - eugentomac-1531755474.jpg

Articole de la același autor

Președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, consideră că ministrul Culturii trebuie să-și dea demisia, pentru că îi umilește pe români, iar majoritatea PSD-ALDE a "îngropat Centenarul". 


"Majoritatea toxică PSD-ALDE a îngropat definitiv și irevocabil Centenarul. Guvernul Dăncilă are cu totul alte preocupări în anul care marchează 100 de ani de la constituirea României Mari. Din cauza unei guvernări total iresponsabile, am ratat sărbătorirea celui mai important eveniment din istoria românilor. Deși partidul nostru a făcut numeroase apeluri la mobilizarea și implicarea întregii societăți românești în celebrarea mărețului act istoric, Executivul PSD-ALDE a dovedit o totală ignoranță față de românii din țară și din afară. Într-un dispreț fără margini, Ministerul Culturii, cel responsabil pentru organizarea Centenarului, derulează evenimentele dedicate acestei sărbători, într-o neînțeleasă lipsă de transparență și de comunicare cu societatea", scrie Tomac într-o postare pe Facebook.


Tomac a amintit că, în calitate de deputat, a adresat încă din luna martie mai multe interpelări și întrebări legate de desfășurarea evenimentelor privind Centenarul, dar nu a primit niciun răspuns.


"Ori este vorba de o încălcare gravă a comunicării între instituții în termenele legale prevăzute ori există motive pentru a ascunde felul în care sunt cheltuiți banii destinați manifestărilor prilejuite de Centenar. Într-o interpelare adresată ministrului Culturii, Ivașcu, în data de 21.03.2018, solicitam informații publice legate de criteriile care au stat la baza selectării proiectelor ce au primit bani pentru organizarea unor evenimente dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire, precum și calendarul evenimentelor. Doresc detalii de la minister în acest sens, mai ales că sunt finanțate unele proiecte care nu prea au legătură cu actul din 1918, cum ar fi Festivalul Cerbul de Aur sau Centrul de Excelență NATO pentru Protecția Mediului. Ministerul de resort s-a acoperit, însă, de o mare tăcere, poate complice cu unele adevăruri care stau ascunse în sertarele din luxoasa clădire de pe malul Dâmboviței. Există un mare mister legat de modul în care au fost selectate proiectele Centenarului, iar lipsa prezentării criteriilor de selecție creează suspiciuni în privința resurselor alocate. Demisia, domnule ministru Ivașcu! Plecați și recunoașteți că sunteți cel mai slab ministru al Culturii din istoria acestei țări!", a mai susținut președintele PMP, Eugen Tomac, în postare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6495 secunde