Președintele Klaus Iohannis participă la Summitul PPE din Malta

137
Președintele Klaus Iohannis participă la Summitul PPE din Malta - klausiohannis-1490852429.jpg
Președintele Klaus Iohannis participă astăzi la Summitul Partidului Popular European (PPE), care are loc la Valletta, în Republica Malta, potrivit Administrației Prezidențiale.


Potrivit unui comunicat, președintele Iohannis va susține o alocuțiune în cadrul celei de-a doua sesiuni a Congresului PPE, la care participă aproximativ 1.500 de persoane, printre care se numără prim-miniștri și șefi de stat ai țărilor membre UE, dar și președinți ai instituțiilor europene.


De asemenea, șeful statului va participa și la Summitul PPE în format extins, unde principalele teme de discuție vor fi Balcanii de Vest și Brexit-ul.


Președintele Iohannis va avea o întâlnire cu prim-ministrul maltez, Joseph Muscat, discuțiile vizând subiecte de actualitate de pe agenda Uniunii Europene, Brexit-ul, dar și relațiile bilaterale dintre România și Malta.


Totodată, șeful statului va avea o întâlnire și cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.


"Discuțiile vor viza cu precădere perspectivele de consolidare a relațiilor bilaterale dintre cele două state, precum și parcursul european al Ucrainei", arată Administrația Prezidențială.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5367 secunde