Președintele Klaus Iohannis, discurs alături de Emmanuel Macron

128
Președintele Klaus Iohannis, discurs alături de Emmanuel Macron - iohamacron39230900-1543322843.jpg
Președintele României, Klaus Iohannis, declarații la întâlnirea cu președintele Franței, Emmanuel Macron, la începutu Sezonului cultural România - Franța, care include 400 de proiecte în ambele țări.


"Sezonul România - Franța s-a născut încărcat de zestrea patrimoniului comun. Avem în cele șase luni care urmează un festival al memoriilor care ne leagă, dar și un forum al creației. Îi invit pe români și pe francezi să se bucure împreună de aceste evenimente. Este imposibil de făcut abstracție de influența pe care ideile iluminismului francez le-au avut în nașterea României. Franța a influențat cu certitudine multe culturi, nicăieri, însă, Franța nu a găsit o mai mare compatibilitate ca în România.

Peste doar trei zile România va sărbători Centenarul. Acum 100 de ani românii s-au unit în jurul idealuri aduse în România de Franța. Celebrăm, astăzi, prin acest program de la Paris, o istorie comună. Peste o lună România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene. Sezonul va reafirma convingerea noastră în ceea ce privește valorile comune", a declarat Klaus Iohannis.

Emmanuel Macron îl felicită pe Iohannis pentru apărarea 'valorilor europene' și anunță semnarea unui acord CRUCIAL pe această temă

În acest context președintele francez Emmanuel Macron a ținut să-l felicite pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru lupta pe care o dă în țara sa pentru apărarea valorilor europene.

"Sibiul este un oraș emblematic pe subiectele evocate pentru Europa. Acest summit de la Sibiu va fi o etapă decisivă a reformării Europei și vom aduce acolo concluziile consultărilor cetățenești. Viitorul Europei va fi în centrul discuțiilor pe care le vom avea la prânzul de lucru, dincolo de subiectele bilaterale și internaționale. (...) Președintele Iohannis și cu mine avem o ambiție comună. Aici mă refer la propunerea în materie de Europa pentru a întări solidaritatea europeană în materie de securitate. Vom aborda și situația statului de drept și salut acțiunea permanentă a președintelui Iohannis pentru apărarea valorilor europene comune, care se luptă în țara sa împotriva tuturor lucrurilor care duc la aceasta. Vom semna aceste convergențe ale noastre prin semnarea unei declarații politice comune", a declarat președintele Franței, Emmanuel Macron, citat de realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3148 secunde