€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Președintele Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen

Ştire online publicată Miercuri, 16 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că aderarea României la Schengen nu este posibilă fără consens.

"Fără consens, aderarea la Schengen nu este posibilă și lucrăm cu toții la acest proiect", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la conferința de presă comună cu omologul său sloven, Borut Pahor, întrebat dacă are o strategie comună cu Guvernul pentru atingerea acestui obiectiv.

Șeful statului a arătat că România trebuie să facă unele progrese pentru a convinge anumite state că este pregătită să intre în spațiul de liberă circulație.

"Toată lumea este de acord că locul România este în Schengen. Cei mai convinși suntem noi, fiindcă aderarea României la spațiul Schengen ar îmbunătăți clar securitatea spațiului Schengen, însă până acolo este nevoie să convingem pe unii dintre prietenii și partenerii noștri, dar este în același timp nevoie să facem noi câteva progrese. Dacă și una și alta se vor întâmpla în viitorul apropiat avem șanse să rezolvăm problema", a afirmat Iohannis.

La rândul său, președintele sloven, Borut Pahor, a subliniat că, dacă România își dorește să adere la spațiul Schengen, trebuie să îndeplinească toate criteriile stabilite de Uniunea Europeană.

"Am fost și membru al Consiliului European între 2008 și 2011 și îmi amintesc dezbaterile referitoare la aceste criterii pe care România trebuie să le îndeplinească pentru a se putea integra în spațiul Schengen. Fostele criterii stabilite în trecut pentru țările care doreau să fie membre au fost îndeplinite de către România, însă iată că pentru România Uniunea a impus condiții suplimentare. Dacă România își dorește să devină parte a spațiului Schengen trebuie să îndeplinească aceste criterii, însă Slovenia consideră că toate statele trebuie să îndeplinească aceleași criterii. Îmi doresc realmente ca România să fie parte a acestei zone", a spus Borut Pahor. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 4.0644 secunde