Președintele Klaus Iohannis cere măsuri pentru prevenirea efectelor fenomenelor meteo extreme

117
Președintele Klaus Iohannis cere măsuri pentru prevenirea efectelor fenomenelor meteo extreme - agfzad1myjy4ymuwmzhlogfiywy4ndq5-1559393315.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis solicită autorităților responsabile să ia toate măsurile pentru a ajuta victimele inundațiilor și  să elaboreze strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme. De asemenea, șeful statului cere planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare.

Mesajul președintelui vine în urma tragediei petrecute vineri seara în localitatea Sângeru, din județul Prahova, unde trei copii au murit și al patrulea este dat dispărut, după ce casa în care locuiau a fost luată de o puternică viitură.

Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj în care spune că a aflat cu "profundă durere" despre această tragedie și își exprimă solidaritatea și compasiunea cu familia îndurerată. "Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme și a unor planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare", spune președintele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9457 secunde