€ 4.7223
£ 5.2846
$ 4.1455

Mai multe ştiri online:

Președintele Iohannis participă la Summitul UE - Liga Statelor Arabe, din Egipt

Ştire online publicată Marţi, 19 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Klaus Iohannis va participa, duminică și luni, la Summitul UE - Liga Statelor Arabe, care va avea loc în Egipt, la Sharm-El-Sheikh, informează Administrația Prezidențială.Acesta este primul summit care se desfășoară cu participarea statelor membre ale UE și ale Ligii Statelor Arabe. Reuniunea va fi prezidată de președintele Egiptului, Abdel Fattah El-Sisi, și de președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Liderii europeni împreună cu cei ai statelor arabe vor dezbate o serie de teme regionale și globale, precum migrația, combaterea terorismului, rezolvarea durabilă a crizelor regionale, multilateralismul, schimbările climatice.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis va susține o alocuțiune în sesiunea plenară a summitului, în care va prezenta viziunea României cu privire la cooperarea dintre țările Uniunii Europene și cele din Liga Statelor Arabe pentru găsirea unor soluții comune la provocările actuale, precum și la cele pe termen mediu și lung.

Obiectivul central al summitului îl reprezintă crearea unei platforme de cooperare între UE și Lumea Arabă, ca partener strategic important în Vecinătatea Sudică a Uniunii, precizează sursa citată. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7502 secunde