Președintele Iohannis participă la Summitul UE - Liga Statelor Arabe, din Egipt

117
Președintele Iohannis participă la Summitul UE - Liga Statelor Arabe, din Egipt - noidosarealeluiklausiohannisiesl-1550581760.jpg
Președintele Klaus Iohannis va participa, duminică și luni, la Summitul UE - Liga Statelor Arabe, care va avea loc în Egipt, la Sharm-El-Sheikh, informează Administrația Prezidențială.



Acesta este primul summit care se desfășoară cu participarea statelor membre ale UE și ale Ligii Statelor Arabe. Reuniunea va fi prezidată de președintele Egiptului, Abdel Fattah El-Sisi, și de președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Liderii europeni împreună cu cei ai statelor arabe vor dezbate o serie de teme regionale și globale, precum migrația, combaterea terorismului, rezolvarea durabilă a crizelor regionale, multilateralismul, schimbările climatice.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis va susține o alocuțiune în sesiunea plenară a summitului, în care va prezenta viziunea României cu privire la cooperarea dintre țările Uniunii Europene și cele din Liga Statelor Arabe pentru găsirea unor soluții comune la provocările actuale, precum și la cele pe termen mediu și lung.

Obiectivul central al summitului îl reprezintă crearea unei platforme de cooperare între UE și Lumea Arabă, ca partener strategic important în Vecinătatea Sudică a Uniunii, precizează sursa citată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5432 secunde