Președintele Iohannis, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

156
Președintele Iohannis, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles - iohannis-1561012065.jpg
Președintele Klaus Iohannis participă, astăzi și mâine, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Potrivit agendei, șeful statului este prezent, astăzi, la summitul Partidului Popular European și la reuniunea Consiliului European. Mâine, după reuniunea Consiliului European, el va susține o declarație comună cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Subiectele aflate pe agenda de discuții a reuniunii Consiliului European se referă, în principal, la numirile pentru posturile de conducere în instituțiile europene pentru noul ciclu instituțional, adoptarea Agendei Strategice a Uniunii Europene pentru perioada 2019-2024, viitorul buget multianual al Uniunii, combaterea schimbărilor climatice, precum și relațiile externe.

De asemenea, la reuniunea Consiliului European vor fi abordate propunerile de recomandări specifice de țară pentru anul 2019 elaborate de Comisia Europeană, recomandări ce urmează să fie adoptate în cursul lunii iulie, informează Agerpres.

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene vor discuta și ultimele evoluții în procesul privind retragerea Marii Britanii din UE.

Mâine, președintele Iohannis va participa și la Summitul EURO+, în format extins.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0679 secunde