Președintele Iohannis, întâlnire cu viceprim-ministrul croat Davor Ivor Stier

118
Președintele Iohannis, întâlnire cu viceprim-ministrul croat Davor Ivor Stier - iohannis-1489511399.jpg
Președintele Klaus Iohannis l-a primit marți pe viceprim-ministrul croat Davor Ivo Stier, ministru al Afacerilor Externe și Europene, în cadrul convorbirilor fiind subliniată importanța intensificării cooperării politice și economice româno-croate.


Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, discuțiile au vizat consolidarea relației politice și economice bilaterale, teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene și evoluții la nivel regional și internațional.


"Președintele Klaus Iohannis a evocat, împreună cu interlocutorul său, nivelul foarte bun al relației bilaterale, în contextul în care în acest an se aniversează 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, fiind evidențiată similitudinea de puncte de vedere pe aspecte ce țin de agenda regională, europeană și internațională, care oferă o bună bază pentru dezvoltarea pe mai departe a acestora", se arată în comunicat.


Cei doi oficiali au subliniat importanța intensificării cooperării economice, precum și a dialogului politic bilateral, președintele Klaus Iohannis reiterând invitația adresată omologului croat de a efectua o vizită în România.


În acest context, șeful statului a salutat introducerea, în viitorul apropiat, a zborurilor directe între capitalele celor două țări.


În cadrul discuției a fost susținută și importanța unei coordonări strânse româno-croate din perspectiva deținerii, pentru prima dată pentru ambele țări, a președinției Consiliului Uniunii Europene în cadrul aceluiași trio, împreună cu Finlanda.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4224 secunde