Președintele Băsescu acuză polițiștii de subminarea autorității instituțiilor statului român

2633
Președintele Traian Băsescu a susținut, ieri, la Palatul Cotroceni, o declarație privind renunțarea la asigurarea protecției șefului statului de către efectivele Ministerului Administrației și Internelor dat fiind faptul că salariații MAI au participat, vineri, la un miting neautorizat, ceea ce, în opinia președintelui, a fost echivalent cu subminarea de către aceștia a autorității statului. "Încălcarea legii s-a făcut purtând uniforma statului român și pe uniformă simbolurile statului român. Cel mai grav lucru din ilegalitățile comise de polițiști este că pur și simplu au subminat autoritatea statului român și a instituțiilor statului, fie că e vorba de MAI, fie că e vorba de Administrația prezidențială", a ținut să precizeze Traian Băsescu.
Șeful statului a explicat, în contextul acestei declarații pe care a numit-o "o scurtă clarificare", faptul că Instituția Prezidențială nu poate fi asociată imaginii salariaților MAI care au protestat ilegal.
Traian Băsescu nu s-a referit, însă, doar la polițiști, ci și la jandarmi care, din punctul său de vedere, "nu au aplicat legea" în contextul mitingului de vineri, ci au negociat-o cu sindicaliștii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4214 secunde