Premierul Viorica Dăncilă: "Pensionarii nu au niciun motiv să-și facă griji"

299
Premierul Viorica Dăncilă:

Articole de la același autor

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat, ieri, la începutul ședinței de Guvern, că președintele Klaus Iohannis, prin decizia referitoare la bugetul pe 2019 și declarațiile pe marginea acestuia, face un joc electoral pe spatele românilor și îi dezinformează din nou. 
"Am avut senzația că ne-am întors în timp, în anul 2013, când un alt președinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat, cu aceleași minciuni. Președintele României îi dezinformează din nou pe români, inventând explicații ridicole de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului pentru anul 2019. Este în mod evident un joc electoral pe care îl face însă pe spatele românilor", a susținut Viorica Dăncilă, în direct la Digi24. 


Ea a calificat declarațiile șefului statului drept iresponsabile, adăugând că Iohannis creează îngrijorări că nu există bani de pensii, deși acest lucru nu are nicio bază reală. 


"Domnul președinte Iohannis dovedește că nu cunoaște lucruri elementare când a afirmat că lipsesc 1,4 miliarde de lei de la bugetul de pensii. În realitate, după foarte mulți ani, în 2019, bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde de lei, ca urmare a măsurii transferului contribuțiilor de la angajator la salariați - o altă măsură pe care domnul președinte Iohannis a criticat-o, măsură care însă și-a arătat eficiența. O altă dezinformare pe care domnul președinte a aruncat-o cu nonșalanță în spațiul public este legată de mărirea pensiilor. Domnul președinte ar trebui să citească măsurile pe care le-a luat Guvernul României, pentru că am mărit anticipat pensiile. Consider total iresponsabile declarațiile domnului președinte, care se joacă cu sentimentele oamenilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări că nu există bani de pensii, afirmație care nu are nicio bază reală. Pensionarii nu au niciun motiv să-și facă griji. Așa cum ne-am angajat, vom continua majorarea pensiilor", a explicat prim-ministrul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1045 secunde