Premierul Viorica Dăncilă: "Luăm în calcul prelungirea votului pe mai multe zile"

248
Premierul Viorica Dăncilă:

Articole de la același autor

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, recent, că Guvernul are în lucru, într-un stadiu avansat, un pachet de măsuri privind îmbunătățirea procesului electoral, arătând că se ia în calcul ca votul să se desfășoare pe mai multe zile, dar și extinderea votului prin corespondență.


"Imediat după alegerile europarlamentare, am cerut MAI și MAE să analizeze organizarea și desfășurarea votului, ce nu a mers bine și care sunt soluțiile pentru a asigura dreptul la vot cetățenilor. Avem în lucru, într-un stadiu avansat, un pachet de măsuri pentru îmbunătățirea procesului electoral, astfel încât cetățenii din țară și din afara granițelor să-și poată exercita dreptul la vot în condiții cât mai bune. Luăm în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile, extinderea votului prin corespondență și orice alte măsuri care să contribuie la o mai bună desfășurare a procesului de vot", a spus Viorica Dăncilă, la Digi24.


Ea a salutat inițiativa Parlamentului de a constitui o comisie pentru îmbunătățirea legislației electorale.
"Vreau să transmit un mesaj ferm: Guvernul are toată deschiderea pentru dialog și consultare cu toate instituțiile publice și cu factorii interesați în găsirea soluțiilor celor mai potrivite pentru asigurarea dreptului la vot. Ne-am bucura dacă din partea președintelui României și a partidelor de Opoziție am avea un proiect concret, pe care să și-l asume și care să rezolve problemele din diaspora, pentru că cel mai ușor este să critici, mai greu este să vii cu soluții", a mai spus Dăncilă.
Premierul a reiterat că, în situația în care Opoziția și președintele Iohannis vor considera că este nevoie ca numărul secțiilor de votare să fie suplimentat, Guvernul va oferi finanțarea necesară pentru organizarea de noi secții. (C.V.M.)




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5296 secunde