Premierul Viorica Dăncilă, despre prioritățile Executivului. Ce mai pregătește Guvernul

179
Premierul Viorica Dăncilă, despre prioritățile Executivului. Ce mai pregătește Guvernul - fondguverndancila2-1525175799.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a enumerat, zilele trecute, printre prioritățile Guvernului pentru trimestrul al doilea al acestui an, Legea achizițiilor publice, Legea parteneriatului public-privat, înființarea Casei de Comerț a României, instituirea schemei de ajutor de stat privind acordarea de împrumuturi de 40.000 de lei, fără dobândă, pentru tineri, precum și instituirea programului pentru persoanele cu dizabilități.


"Dintre măsurile pentru trimestrul doi, importante pentru noi sunt Legea achizițiilor publice, Legea parteneriatului public-privat - pentru că acestea vor fi cele care ne vor ajuta în a avea cât mai multe investiții în România. Sunt legi foarte grele, dar foarte necesare și să știți că sunt legi cerute de autoritățile locale. Am avut întâlniri cu autoritățile locale și toți ne-au spus să schimbăm legea achizițiilor publice. Avem foarte multe bariere în calea dezvoltării comunităților locale, pentru că fiecare primar a venit în fața cetățenilor cu un program de guvernare propriu pentru comunitatea respectivă. Dacă nu se modifică Legea achizițiilor publice, mulți nu se pot încadra în acest program, pentru că există această metodă: contestații peste contestații, care durează foarte mult timp", a declarat Viorica Dăncilă, la România Tv.


Ea a precizat că o altă măsură pe care Guvernul și-o propune pentru trimestrul al doilea vizează Casa de Comerț, menționând că, într-o primă etapă, aceasta va viza produsele agro-alimentare, proiectul fiind extins ulterior și în alte domenii.


Dăncilă a mai precizat că în trimestrul al doilea vor trebui finalizate studiile de cercetare sociologică, pentru identificarea soluțiilor la problemele din sistemul de sănătate. În baza acestor cercetări, până la finele anului ar urma să fie realizat proiectul Legii sănătății. În ce privește domeniul educației, Dăncilă a vorbit despre un rol mai important acordat învățământului dual, dar și despre susținerea, prin burse și locuri în cămine, a elevilor care termină liceul în mediul rural și intră la facultate.


O altă prioritate a Guvernului ar consta într-un act normativ care să prevadă instituirea schemei de ajutor de stat privind acordarea de împrumuturi de 40.000 de lei, fără dobândă, pentru tineri.


"De exemplu, împrumutul poate fi pentru o mică afacere. Poate să își ia și un calculator. Poate să dea avansul pentru o locuință...Orice, dar să ajutăm tinerii ca să aibă un start atunci când pornesc în viață", a explicat ea.


Totodată, premierul a făcut referire și la instituirea programului pentru persoanele cu dizabilități, subliniind că, în urma discuțiilor cu reprezentanții asociațiilor din domeniu, au fost identificate 47 de probleme.


"Trebuie să dăm o șansă și copiilor, și adulților cu dizabilități. Pe lângă finanțare, trebuie să le dăm ocazia să se integreze în societate. Sunt copii care sunt foarte inteligenți, sunt copii care au foarte bune abilități. Trebuie să îi lăsăm să își pună în practică aceste abilități, cunoștințe, să îi lăsăm să învețe o meserie", a spus ea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.581 secunde