Premierul Viorica Dăncilă: Datele INS arată că măsurile luate de Guvern sunt corecte

245
Premierul Viorica Dăncilă:  Datele INS arată că măsurile  luate de Guvern sunt corecte - premierulvioricadancila-1542291241.jpg
Datele Institutului Național de Statistică (INS), potrivit cărora creșterea economică a României s-a accelerat semnificativ în al treilea trimestru, cu 1,9% față de al doilea trimestru din 2018, arată că măsurile luate de Guvern sunt corecte, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă în deschiderea ședinței de Guvern de ieri.

"Datele făcute publice ieri de Institutul Național de Statistică arată că măsurile luate sunt cele corecte. Potrivit Institutului Național de Statistică, în al treilea trimestru, creșterea economică a României s-a accelerat semnificativ, cu 1,9% față de al doilea trimestru din anul 2018, ceea ce ne plasează pe primul loc în UE. Per ansamblul UE, creșterea economică trimestrială a fost doar de 0,3%, ceea ce pune și mai mult în evidență evoluția economiei românești. Ca urmare, creșterea economică efectivă în trimestrul III 2018 față de trimestrul III 2017 a fost de 4,3%. Dacă luăm în considerare datele Institutului Național de Statistică cu privire la creșterea exporturilor cu 9% în trimestrul III și a producțiilor agricole record, putem trage concluzia că această creștere economică este sustenabilă și reprezintă rezultatul măsurilor întreprinse de către Guvernul României", a declarat Viorica Dăncilă, la Digi24.

Premierul a adăugat că un al doilea semnal pozitiv îl reprezintă "scăderea inflației anuale la cel mai mic nivel din acest an, respectiv 4,25% în luna octombrie 2018, de la 5,03% în septembrie 2018".

"Sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate și care infirmă cu argumente incontestabile predilecțiile opoziției, așa-zișilor analiști sau, mai grav, a unor instituții publice", a mai declarat prim-ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6825 secunde