Premierul Tudose se întâlnește pe 27 decembrie cu organizațiile civice active în protestele de stradă

434
Premierul Tudose se întâlnește pe 27 decembrie cu organizațiile civice active în protestele de stradă - tudose-1514361527.jpg
Prim-ministrul Mihai Tudose a anunțat că acceptă întâlnirea propusă de 43 de organizații civice, active în protestele de stradă în privința propunerilor de modificare a legilor Justiției și codurilor penale.

"Vă mulțumesc pentru urări. De asemenea, vă doresc și dumneavoastră numai gânduri bune. Legat de o posibilă întâlnire în perioada 27-30 decembrie, vreau să vă transmit că sunt deschis la dialog. În acest sens, vă propun data de 27 decembrie. Sunt convins că putem comunica eficient în beneficiul României și al românilor, iar acest lucru nu este posibil fără toleranță și deschidere la opinii contrare. Crăciun fericit!", a scris premierul Tudose, într-un comentariu publicat pe pagina de Facebook a comunității online Corupția ucide.

Reacția șefului Guvernului a venit după ce 43 de organizații civice, active în protestele de stradă în privința propunerilor de modificare a legilor Justiției și codurilor penale, au adresat, zilele trecute, o scrisoare deschisă premierului Tudose în care i-au solicitat o întâlnire în perioada 27-30 decembrie, subliniind că dialogul este singura soluție pentru prezervarea și consolidarea democrației.

"Cele 43 de organizații civice semnatare, active în protestele de stradă care au urmat emiterii ordonanței de urgență nr. 13 și, ulterior, propunerilor de modificare a legilor Justiției și codurilor penale, vă solicită o întâlnire în perioada 27-30 decembrie 2017, la discreția dumneavoastră. Dorim să purtăm o discuție instituțională, așezată, calmă și rațională, fără stridențele inerente poziționărilor politice sau civice din acest ultim an. Considerăm că interesul pentru viitorul României, valorile democratice și statul de drept, libertatea și bunăstarea concetățenilor noștri trebuie să primeze, iar dialogul este singura soluție pentru prezervarea și consolidarea democrației", se precizează în scrisoarea deschisă transmisă presei.

Organizațiile semnatare susțin că au existat deficiențe majore ale dialogului și consultării dintre legiuitor și societate în ansamblu în privința adoptării legilor justiției și în discuțiile privind modificarea codurilor penale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1398 secunde