Premierul Mihai Tudose: "Dacă doresc, membrii Casei Regale pot închiria Palatul Elisabeta"

220
2
Premierul Mihai Tudose:

Articole de la același autor

Premierul Mihai Tudose a precizat, recent, că Guvernul va da un aviz negativ proiectului de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale și a subliniat că Palatul Elisabeta a fost dat în folosință regelui Mihai în calitate de fost șef al statului, nu și urmașilor acestuia.

"Tot respectul pentru regele Mihai, pentru ce a reprezentat în istorie, pentru ce a fost până la moarte. El a fost șef de stat. De aici până la a da drepturi urmașilor unui șef de stat... Iertați-mă, dar mai avem foști șefi de stat care au urmași în viață. Noi nu suntem monarhie. România, constituțional, este o republică. Noi am recunoscut anumite merite fostului șef de stat, regele Mihai. Să mă apuc acum să recunosc că există nu știu ce coroană pe aici... Iertați-mă, dar nu prea îmi vine, că nu am nici temei legal. Casa Regală este o fundație. Domniile lor doresc ca această fundație să capete statutul de fundație de interes național. Cu asta sunt de acord. Și Camera de Comerț și Industrie a României este o fundație, tot un ONG de interes național", a precizat primul ministru, la România TV.

El a menționat că membrii Casei Regale pot să închirieze Palatul Elisabeta dacă doresc acest lucru și că a discutat cu reprezentanții RAAPPS, pentru a face o ofertă în acest sens.

"De ce să rămână Palatul Elisabeta în posesia Casei Regale? Pot să îl închirieze dacă doresc. Eu am vorbit la Regia Autonomă a Protocolului de Stat, prin intermediul căreia statul deține imobilul, să le facă o ofertă de chirie, dacă doresc. Că dacă tot le trebuie, eu înțeleg că au de unde să plătească, că li s-au retrocedat o mulțime de lucruri. De ce să nu dăm palatul Camerei de Comerț și Industrii sau la alți copii ai unor foști șefi de stat? Palatul Elisabeta l-a primit în folosință Regele Mihai în calitate de fost șef de stat. Punct. Și încă niște zeci de milioane pentru partea de funcționare a palatului și pentru servicii de suport... Iertați-mă... Exagerăm", a mai adăugat premierul Tudose. 

Comentează știrea

maidanezul de serviciu
3 ianuarie 2018
tu vezi prin ceata

MAI TUDOSE,TU NU ESTI PROST, NU ESTE CAZUL SA TE FACI CA NU PRICEPI. PALATUL ELISABETA A FOST CONFISCAT DE COMUNISTI FAMILIEI REGELUI. DECI ESTE AL LOR. REGELE NU A CERUT RETROCEDAREA, DAR FAMILIA O POATE FACE SI O SA-L REDOBANDEASCA. CARE ESTE LOGICA TA?? O SA-L OBTINA ASA CUM ESTE NORMAL SI TOATA LUMEA O SA RADA DE "LOGICA" TA. SI ATUNCI POATE O SA TI-L INCHIRIEZE TIE .

Aceasta alianta PSD +ALDE
3 ianuarie 2018
Este chiar Ferma animalelor.Priviti !

Aceasta alianta PSD +ALDE este o alianta universala,o alianta cu toate convingerile politice din lumea asta, este o alianta buna la toate asa cum morfina este licoarea care vindeca toate boalile.Nu sunt monarhist dar nici un republican convins.Si totusi,daca as pune in balanta convigerile mele politice,as fi mai mult un republican cu orientare de stanga.Sunt republican pana in momentul cand dau cu nasul de duhoarea unei clase politice romanesti(de cacat) care nu este in stare sa faca ceva pentru tara si sunt "de stanga" pana dau cu ochii de Ciuma Rosie,de aceasta burghezie rosie autohtona care pretinte ca reprezinta interesele claselor sociale defavorizate.Alianta PSD+ALDE este un fel de menajerie,o expozitie de animale de circ sau mai bine zis este o ferma de animale.La moartea Regelui Mihai a cantat o cucuvea.Era o cucuvea pensionata la Ferma animalelor.Era cucuveaua nationalista,DE EXTREMA NATINALISTA, Olguta Vasiulescu care a scos in strada la Craiova sute de cucuvele comuniste vopsite in culorile monarhiei.Toti strigau Regele a murit, traiasca Regele .In ziua aia mi-a venit sa vars.Bolsevicul liberal Tariceanu ne-a spus si el ca acolo unde ai pacalit 6 neveste poti sa pacalesti si un rege.Dupa ce Regele a fost inmormantat auzim grohaitul acestui porc mistret,pensionar si el la Ferma animalelor.A cantat mistretul.A cantat Tudose pentru ca Regele nu mai este un pericol pentru el.Tudose se crede republican cu orientare de stanga.Auzind grohaitul acestui mistret iar simt o greata in burta,imi vine sa vars.In alianta PSD+ALDE,in alianta buna la toate sau in alianta pentru toate gusturile ne intalnim cu monarhisti si comunisti,cu socialisti,cu nationalisti extremisti(voi nu vedeti ?),cu legionari si fascisti(deputatul mitraliera) cu anti-europeni si pro-europeni.Cand vezi atatea animale adunate intr-un singur loc nu poti sa nu le simti duhoarea si sa nu te duci cu gandul la Ferma animalelor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6694 secunde