€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:
Viorica Dăncilă:

"Preluarea pachetului majoritar de acțiuni la Șantierul Mangalia, o reușită a statului român"

Ştire online publicată Miercuri, 25 Iulie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Premierul Viorica Dăncilă a susținut, ieri, la începutul ședinței de Guvern, că preluarea de către Ministerul Economiei a pachetului majoritar de acțiuni la Șantierul Naval Mangalia reprezintă o reușită importantă a statului român.

„Aș vrea să subliniez preluarea de către Ministerul Economiei a pachetului majoritar de acțiuni la Șantierul Naval Mangalia. Este o reușită importantă a statului român pentru că permite control asupra unui obiectiv industrial de importanță strategică la Marea Neagră. Pentru prima dată în ultimii 28 de ani, statul român a preluat controlul asupra unui obiectiv strategic industrial. Parteneriatul dintre Ministerul Economiei, prin Șantierul Naval 2 Mai, și grupul olandez Damen va revitaliza activitatea șantierului și va face posibil ca la Mangalia să se realizeze produse importante, nave cu valoare adăugată mare care produc un plus și pentru economia locală și pentru economia națională și care permit, de asemenea, integrarea pe orizontală a altor operatori economici din România”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Reamintim că Ministerul Economiei a anunțat, luni, că a finalizat tranzacția în urma căreia preia pachetul majoritar de 51% la Șantierul DMHI Mangalia.

Ministerul Economiei, prin Șantierul Naval 2 Mai Mangalia SA, devine acționar majoritar cu 51% din acțiuni, în timp ce partenerul olandez Damen Shipyards Group va deține 49% și va prelua controlul operațional. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.5952 secunde