Prefectura Constanța, învinsă în instanța de judecată de un primar

510
1
Prefectura Constanța, învinsă  în instanța de judecată de un primar - gheorghechirciuprimaroltina1-1467551397.jpg

Articole de la același autor

După aproape un an de umblat prin instanțele judecătorești, primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, a câștigat definitiv procesul pe care l-a avut cu Prefectura Constanța.

Astfel, Curtea de Apel Constanța a dispus, zilele trecute, anularea Ordinului nr. 423/11.09.2015 emis de fostul prefect al județului Constanța, Ion Constantin, prin care se constata încetarea de drept a calității de primar a comunei Oltina, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, ca urmare a deciziei penale nr.327/P/2013 privind săvârșirea de către prima-rul Gheorghe Chirciu a infracțiunii de uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic.

De asemenea, Curtea de Apel Constanța a hotărât repunerea primarului Gheorghe Chirciu în toate drepturile conferite de funcția de primar ales, inclusiv cele de natură salarială.

Inițial, procesul a fost câștigat la Tribunalul Constanța, iar magistrații au admis în parte acțiunea formulată de Gheorghe Chirciu.

"Admite în parte acțiunea exercitată de reclamantul Chirciu Gheorghe în con-tradictoriu cu pârâtul Instituția Prefectului Județului Constanța. Dispune anularea ordinului Prefectului Județului Constanța cu nr. 423/11.09.2015 privind încetarea de drept a mandatului primarului comunei Oltina. Constată că reclamantul este repus în toate drepturile inclusiv cele de ordin patrimonial aferente demnității de primar al comunei Oltina de la data de 11.09.2015. Dispune obligarea pârâtului la plata către reclamant a sumei de 308,59 lei reprezentând contravaloare servicii prestate în perioada ianuarie - iunie 2015. Respinge cererea reclamantului privind obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul Constanța sub sancțiunea nulității", se spunea în minuta sentinței.

Ulterior, reprezentanții Prefecturii au formulat recurs, însă, zilele trecute calea de atac le-a fost respinsă, decizia fiind definitivă.

Anul trecut, liberalul Gheorghe Chirciu a fost eliberat din funcția de primar al comunei Oltina de prefectul Ion Constan-tin deoarece fusese condamnat penal. În 2013, el a fost condamnat la două luni de închisoare cu suspendare. Șeful administrației a fost acuzat de uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic. Conform anchetatorilor, Chirciu a fost condamnat deoarece, în 2012, a tras cu arma de vânătoare deși era prohibiție.

În momentul în care a aflat că a fost eliberat din funcție, primarul Gheorghe Chirciu a declarat că se simte nedreptățit și nu va lăsa lucrurile la voia întâmplării.

"Decizia prefectului este ilegală! Cazierul meu este curat! Eu am avut o condamnare de două luni, de atunci a expirat inclusiv termenul de încercare de doi ani impus de lege. Am stat de vorbă cu avocații și mi-au spus că este ilegal ce se întâmplă. Sigur că voi ataca în instanță ordinul prefectului, doar nu las treaba așa", spunea primarul Gheorghe Chirciu.

Și, iată că, la aproape un an de la acel eveniment, s-a dovedit că primarul Gheorghe Chirciu a avut dreptate.

La rândul lui, președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, consideră că decizia instanței judecătorești este una normală.

"Decizia Curții de Apel Constanța vine în asentimentul tuturor localnicilor din Oltina care, la alegerile locale din 5 iunie i-au acordat încredere primarului Gheorghe Chirciu pentru un nou mandat în fruntea administrației publice locale. Gheorghe Chirciu rămâne unul dintre primarii liberali cu rezultate foarte bune la nivelul județului Constanța. Decizia Instituției Prefectului Constanța de a-l suspenda din funcția de primar al comunei Oltina a fost una nedreaptă, luată pe genunchi și fără temei", a afirmat președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.

Reamintim că, la alegerile din 5 iunie, Gheorghe Chirciu a fost reales în funcția de primar cu un procent de 51,86%, în timp ce contracandidata sa, Ștefania Cealera, de la PSD, a obținut 48,13% din voturile valabil exprimate.

Comentează știrea

Catalin
4 iulie 2016
???

Liberalii care se dau cu curul de pamant ca sunt curati ca lacrima , isi apara penalii . Dragomir , un guzgan mioritic de cea mai joasa speta , va vedea la toamna numaratoarea bobocilor ! In schimb , daca oltenii dintr-un sat prapadit isi aleg in frunte un bandit liberal , mai mult si inarmat cu pusca si pistol , se explica ... Omul mai iese in sat inarmat cu sabie , pumnal , sulita , arc cu sageti si prastie , ca preludiu la internarea la Palazu ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.58 secunde