Prefectura Constanța, control la primăriile din județ. Ce s-a constatat

368
Prefectura Constanța, control la primăriile din județ. Ce s-a constatat - prefecturautilajedeszapezire-1480689169.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a dispus constituirea unei comisii de verificare a unităților administrativ teritoriale din județul Constanța pentru intervenția în sezonul de iarnă 2016-2017.

În urma centralizării proceselor verbale încheiate de comisie, s-au constatat că 29 de localități au încheiate contracte de deszăpezire, respectiv Constanța, Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Eforie, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Agigea, Castelu, Ciobanu, Corbu, Costinești, Crucea, Cumpăna, Dobromir, Horia, Limanu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Mircea Vodă, Nicolae Bălcescu, Ostrov, Pecineaga, Peștera, Saraiu, Topalu, Tuzla și Valu lui Traian. Totodată, alte 39 de localități nu au contracte, dar vor acționa cu utilaje proprii, această situație fiind la Băneasa, Hârșova, Negru Vodă, Techirghiol, 23 August, Adamclisi, Albești, Aliman, Amzacea, Bărăganu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciocîrlia, Cobadin, Cogealac, Comana, Cuza Vodă, Deleni, Fântânele, Gârliciu, Ghindărești, Grădina, Independența, Ion Corvin, Istria, Lipnița, Mihai Viteazu, Oltina, Pantelimon, Poarta Albă, Rasova, Săcele, Saligny, Seimeni, Siliștea, Târgușor, Topraisar, Tortomanu și Vulturu.

În schimb, două localități, Dumbrăveni și Mereni, sunt fără contract, fără utilaje proprii sau închiriate și fără stocuri de materiale antiderapante și combustibil constituite.

Pe de altă parte, în urma verificărilor s-au mai constatat că există localități care nu au constituite stocuri de materiale antiderapante și combustibil, dar care au alocate fonduri pentru achiziționarea acestora, cum ar fi comunele 23 August, Ciocîrlia și Comana. De asemenea, există localități care nu au constituite stocuri de materiale anti-derapante, dar care au alocate fonduri pentru achiziționarea acestora: Albești, Aliman și Independența.

Tot în timpul controlului, s-a constatat faptul că localitatea Amzacea nu are stocuri de materiale antiderapante constituite și nici sume alocate în acest sens.

"În localitățile unde au fost constatate deficiențe, au fost dispuse măsuri pentru remedierea cu celeritate a problemelor existente și asigurarea mijloacelor de intervenție în timpul sezonului de iarnă 2016-2017, răspundere care revine primarilor, în calitate de președinți ai Comitetelor locale pentru situații de urgență. De asemenea, s-au mai dispus măsuri pentru asigurarea locurilor de cazare temporare pentru persoanele fără adăpost și cele aflate în dificultate, centralizarea pe fiecare localitate a persoanelor care necesită tratament de specialitate (dializă, diabetici, femei gravide), stabilirea de măsuri care să prevină situațiile de risc pentru sănătatea acestora, precum și asigurarea permanenței la primării pe perioada codurilor", a transmis prefectul Adrian Nicolaescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Primar din Constanța, demis de prefect
Pagina a fost generata in 0.8146 secunde