Prefectul Ioan Albu a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență. Ce spun autoritățile

141
Prefectul Ioan Albu a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență. Ce spun autoritățile - prefect-1501239571.jpg

Articole de la același autor

Ca urmare a avertizării de cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ emis de Administrația Națională de Meteorologie, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța a fost convocat în ședință Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. 


Meteorologii au anunțat prelungirea codului galben până vineri la ora 23,00, timp în care cantitățile de apă vor ajunge la 30-40 l/mp. Cea mai gravă situație este în prezent în orașul Cernavodă, unde centrul acestuia este inundat, iar trei locuințe au fost evacuate.


Reprezentanții ENEL au precizat că cele mai mari probleme cu alimentarea cu energie electrică sunt tot la Cernavodă, dar și în Oltina, Țepeș Vodă, Dunărea și Constanța.


Reprezentantul RAJDP a declarat că se lucrează încă de azi-noapte pentru deblocarea DJ 226 și DJ 223.


Directorul DSPJ Constanța a precizat că vor pune la dispoziție, dacă va fi cazul, pastile clorigene pentru dezinfectarea fântânilor și vaccin antitetanos. De asemenea, există o legătură permanentă cu medicii de familie și Spitalul din Cernavodă. 


CNADNR acționează în zona Ostrov-Băneasa-Lipnița, pe DN 22C între Ștefan cel Mare și Faclia, DN 39 în zona localității Tuzla unde sunt probleme la gurile de scurgere și pe A2 în zona Ștefan cel Mare între KM 162 și 169.


Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" acționează cu 6 autospeciale mari, cu alte forțe din dotare și cu un număr de aproximativ 70 de oameni. 


În ședința CJSU s-a dispus ca toate instituțiile responsabile în gestionarea acestei situații de urgență să fie în permanentă legătură și să transmită raportări ori de câte ori se va impune.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2115 secunde