Prefectul Adrian Nicolaescu, la discuții cu protestatarii de la "Sanitas"

193

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu, a avut, ieri, o întrevedere cu o delegație a reprezentanților Sindicatului "Sanitas" care au organizat un protest în fața Prefecturii. 


În cursul zilei de ieri, mai mulți salariați din unitățile sanitare și de asistență socială din județul Constanța s-au strâns, timp de o oră, pe platoul din fața Prefecturii Constanța, cerând, în principal, eliminarea inechităților salariale pentru toți angajații din sistemul sanitar și de asistență socială și creșterea salariilor angajaților din sistem. 


La scurt timp, prefectul Adrian Nicolaescu a mers în fața sin-dicaliștilor și le-a transmis acestora că a derulat deja un control la unitățile sanitare din județ, iar revendicările transmise vor fi înaintate Guvernului României.


Ulterior, ei i-au înmânat prefectului un memoriu cu revendicări.


"Sindicaliștii solicită, printre altele, creșterea salariilor anga-jaților din sistemul sanitar și de asistență socială cu 25%, eliminarea inechităților salariale pentru toți angajații din sistemul sanitar și de asistență socială, alocarea unui procent de 6% din PIB pentru sănătate, precum și deblo-carea și finanțarea posturilor de specialitate din sistemul sanitar și de asistență socială", a spus prefectul Adrian Nicolaescu. 


La rândul lor, sindicaliștii au precizat că dacă nu vor primi un răspuns mulțumitor, în perioada următoare vor mai fi organizate alte acțiuni de protest, totul culminând cu o grevă generală în sistem.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6497 secunde