Poporul a vorbit. Istoria se scrie la vot, nu pe Facebook sau prin cafenele

1608
11
Poporul a vorbit. Istoria se scrie la vot, nu pe Facebook sau prin cafenele - vot8-1481530547.jpg

Articole de la același autor

Votul de ieri a fost unul covârșitor, care nu lasă loc de nici cea mai mică interpretare. PSD și-a câștigat pe terenul de joc dreptul de a conduce România, fără alte comentarii.


Dincolo de cifrele seci care au scrutat țara de la un capăt la altul, votul de ieri a arătat că România anului 2016 știe ce vrea și știe încotro vrea să se îndrepte. Fie că unora ne place sau nu.


Este clar că retorica anticorupție, de reformare a clasei politice este demult depășită. Poporul nu mai e sensibil la cătușe, la condamnați penali, la politicieni corupți. Poporul vrea salarii mari, pensii grase și multe ajutoare sociale și reduceri de taxe. Atrăgeam atenția și în campanie că există un decalaj enorm între cele două mesaje electorale ale principalilor contracandidați, cu mențiunea că PNL și Cioloș veneau în fața românilor doar cu multă teorie despre integritate și reînnoirea politicienilor, în timp ce PSD venea cu un program electoral clădit, încă îmi mențin părerea, pe demagogie și populism. 


Drumul PSD a fost înlesnit, dacă nu chiar consolidat, de un PNL extraordinar de slab. Șefia partidului este o pălărie mult prea mare pentru Gorghiu, al cărei grad de antipatie în rândul chiar propriului electorat creștea cu fiecare apariție la televizor, cu fiecare cuvințel rostit. Cel mai slab lider al liberalilor din ultimii 20 de ani, care a îngropat partidul cu propriile mânuțe, cu girul unei armate de slugarnici care nu a ținut cont de realitățile țării, ale electoratului, doar pentru a sta în grațiile pupilei președintelui. Cu un bazin electoral secat de miserupismul și amatorismul din vârful PNL, USR a fost singurul care a mai reușit să salveze câte ceva din ambițiile unei Românii care nu a vrut PSD și nici nu a renunțat la vot. Este clar că mesajul liberalilor de reînnoire a partidelor a fost unul corect, doar că ar fi trebuit să se refere strict la PNL. Nu la PSD sau ALDE. Liberalii trebui să facă schimbări majore în partid, dacă mai vrea ca la următoarele alegeri să mai conteze. Alinuța e clar că nu mai poate continua în fruntea PNL, și cu ea ar trebui să plece toate eminențele cenușii din jurul ei. 


Dincolo de aceste aspecte, PSD merită toată aprecierea pentru modul în care a reușit să își mobilizeze la maximum electoratul, chiar peste propriile așteptări. Cu promisiuni populiste, cu fantasmagorii sau simple proiecte, social-democrații au convins masele de alegători, au dus mesajul potrivit acolo unde contează cu adevărat: pe masa, în casa, în portofelul alegătorilor. Acum, vor avea marea responsabilitate de a se ține de promisiuni. Cum vor reuși, doar ei știu. Pâinea și cuțitul sunt la ei acum.



PS: Celor care nu au vrut să meargă la vot dar acum sunt moraliștii internetului și analiștii Facebook-ului, plângându-se de drumul pe care a pornit România, un singur mesaj: Ciocul mic și joc de glezne! 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
unul
12 decembrie 2016
program

Fara nici o suparare, dar PSD a prezentat cel mai bun program pentru tara. Sa vedem daca se vor si tine de cuvant.

Locuitor
12 decembrie 2016
Ce dorești pnl ?

Adevărat că feisbukul si cafenelele au ratat / au pierdut multe suflete ,multe vieți! Așa le trebuie celor,care cred în astfel de înșelăto rii! Românii sunt în marea lor majoritate încreștinați și, nu merg la biserică pentru a asculta CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU,fără acest minimum efort,DUMNEZEU le arată celor care se închină altor"dumnezei" ,ca exemplu,putem da : feisbukul,cafenelele,soroș,johanis kw,cioloș dj,gorghiu alina,blaga vasile,băsescu traian ,pipidi mungiu alina ....! Oameni buni, TREZIȚI-VĂ,până nu-i prea târziu,că BUNUL DUMNEZEU,ne așteaptă, până nu,ne mai așteaptă!

m
12 decembrie 2016
mm

Doamne Doamne ti-a spus cu cine sa votezi?

emic
12 decembrie 2016
Eu am votat miscarea poPULAra

Singurul partid care merita sa castige este mișcarea poPULAra

Român
12 decembrie 2016
Cine ne-a dat viață prin părinții noștri ? DUMNEZEU !

Dumnezeu ne luminează mintea, dacă-l iubim ,îl respectăm și îi ascultăm CUVĂNTUL ! Noi, numai ascultăm de : părinții trupești, pe care-i vedem și îi știm ,dar mi-te,pe DUMNEZEU, pe ca nu-l vedem / nu-l auzim și de cei din jurul nostru, ce să mai spunem, îi : urăm, dis prețuim, le dăm în cap, îi furăm fără milă.... ?! Asta-i lipsa de cre dință în DUMNEZEU și reușitele noastre atâ tea sunt, după faptele și credința noastră în DUMNEZEU,adică în CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ?! Noi, oamenii, ori mergem la biserică și vrem ca măntuirea / ier tarea de păcate, să o obținem prin pomelnice grase, ori nu mergem la SFÂNTA SLUJBĂ și mergem la cafenele, vorbim pe feisbuk ore întregi și nu obținem nici un fo los,ci mai rău ne încăr căm cu problemele unora, altora, în loc să citim ceva util ori să ajutăm oamenii nevo iași, să studiem pentru a fi oameni destoinici, pentru viirorul țării ăsteia, ROMÂNIA și fami liilor noastre ! Să luăm seama că, conducă torii interni și cei din afara granițelor, vor ca țara noastră să aibă oameni neinstruiți , pentru a ne putea sub juga, conduce mai ușor și mai bine ! Să nu ne lăsăm pradă celor inte resați de slăbiciunile noastre de moment, adi că de:cafenele, feis buk și..... !

Maricica S.
13 decembrie 2016
alegeri

Romanii au venit in procent foarte mic la vot sau au votat PSD din cauza ca nu au simtit concret absolut deloc traiul mai bun promis de atatea ori de partidele de dreapta. S-au fluturat niste catuse, au fost prinsi corupti din ambele tabere, dar statul tot ia enorm de mult din salariile fiecarui roman si duce banii intr-o maare gaura neagra, acciza la benzina pusa de Sova, pomposul MINISTRU AL MAAAARILOR PROIECTE nu s-a scos, timbrul ILEGAL de mediu la fel, taxele fiscale grotesti si impovaratoare au ramas bine-mersi, banii care merg in gaura neagra de la CAS nu sunt mai transparenti, angajatorii sunt haituiti si trebuie acum sa fii nebun cu acte sa tii angajati cu salariul intreg, pentru ca dai aproape jumatate statului etc etc. Unii au votat pentru firmiturile in plus la pensie, altii pentru alocatiile mai mari, altii nu s-au dus ca nu le pasa. Lehamitea e generalizata fata de tot ceea ce inseamna politicul in Romania. TOTI care s-au perindat intr-un sfert de secol au dezamagit, de zici ca suntem blestemati. Se vor izola foarte mult (sau vor continua sa plece) oamenii capabili, si vom redeveni o gloata manipulabila, ca-n anii '90, cand demagocia populista si promisiunile nesimtite, pe fata, tine pt unii loc de paine pe masa si bani pt a-si ferici viata.

Sindbad
13 decembrie 2016
Felicitari

Succinta si corecta prezentare, cu mentiunea ca suntem deja o gloata manipulabila, la C-ta parca si mai pregnant.

Răspuns la: alegeri
Adăugat de : Maricica S., 13 decembrie 2016
Romanii au venit in procent foarte mic la vot sau au votat PSD din cauza ca nu au simtit concret absolut deloc traiul mai bun promis de atatea ori de...
sever
15 decembrie 2016
LINGAII CU PIX

DLE. ZAPOROJAN, SA-TI RASPUND ASA CUM SIMT CA MERITI. ESTI UN BOLSEVIC LIPSIT DE MEMORIE SI NU ESTI CAPABIL SA FACI UN CALCUL LOGIC. CUM POTI SPUNE CA PSD A CASTIGAT CU MANA SUS CAND 60% DINTRE ALEGATORI NU AU VOTAT. DACA AI AVEA PUTINA LOGICA CALCULEAZA PROCENTUL DE ALEGATORI PSD SCAZAND 60% DIN TOTALUL CELOR CU DREPT DE VOT SI CAND AI SA AI REZULTATUL ITI SPUN EU "CIOCUL MIC", ASA CUM TE EXPRIMI MATALE,ADICA CA LA USA CORTULUI,SAU CUM AI AUZIT LA MATA SI TACTU. PSD A FACUT 45% DIN 40% CEEA CE INSEAMNA CA MAI PUTIN DE 20% DIN POPULATIA ROMANIEI A VOTAT CU EI. INTELEGI SAU TREBUIE SA-TI FAC UN DESEN? APOI, DUMNEATA CA JURNALIST LA ACEASTA PUBLICATIE NU AI DREPTUL SA FACI POLITICA IN "ARTICOLELE" TALE. IN MOD SIGUR ASTEPTI UN OS DE ROS DE LA PSEUDO-PRIMARUL CONSTANTEI. IN CAZ CONTRAR DAI DOVADA DE TOTALA LIPSA DE PROFESIONALISM SI NESIMTIRE.DESCHIDE MAI BINE UN BOUTIQUE SI LASA PIXUL ALTORA.

un alegator
15 decembrie 2016
calcul comunist

in Grecia, cea mai veche democratie din lumea civilizata, votul este obligatoriu, iar in alte tari civilizate ,ca votul sa fie validat, prezenta este de 50,1%

ali-baba
15 decembrie 2016
partial aveti dreptate

pentru a se valida votul, e nevoie de o prezenta la vot de 50%+1 in primul scrutin. Abia daca acest prag nu se atinge, trebuie un al doilea scrutin, unde nu mai este obligatorie cifra respectiva. Se aleg politicienii indiferent cati electrori vor veni la vot. (Asa ar trebui si la locale.) Prezenta obligatorie este nelegala si abuziva. Votul este un drept, nu o obligatie. Dar mde... asa e cand alegi politicieni iresponsabili. Ai legi proaste, ce permit rezultate catastrofale, in favoarea unui partid dictatorial...

Răspuns la: calcul comunist
Adăugat de : un alegator, 15 decembrie 2016
in Grecia, cea mai veche democratie din lumea civilizata, votul este obligatoriu, iar in alte tari civilizate ,ca votul sa fie validat, prezenta este...
11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2672 secunde