Ponta vrea să scoată românii din străinătate de pe listele electorale

397
4
Ponta vrea să scoată românii din străinătate de pe listele electorale - victorponta1024x772-1344068786.jpg
Premierul Victor Ponta a spus, vineri, în videoconferința cu autoritățile locale de la Palatul Victoria, că cetățenii români cu domiciliul în străinătate își păstrează dreptul de vot, dar ar trebui scoși din listele electorale din România dacă trăiesc efectiv în altă țară.

"Cetățenii români cu domiciliul în străinătate nu mai trebuie să figureze pe listele din România. Ei își păstrează dreptul de vot, dar dacă locuiesc în străinătate, trebuie scoși din listele electorale din România", a spus Ponta.

În replică, prim-vicepreședintele PDL, Cezar Preda, i-a transmis premierului Victor Ponta, într-o conferință de presă de vineri, că actualizarea listelor electorale permanente presupune reguli foarte stricte, precizând că românii care lucrează în străinătate nu pot fi scoși de pe listele din țară.

"Cine are CNP românesc, nu poate fi scos de pe listele românești. Rugăm să vă retra-geți acest ordin. Transmitem USL că actualizarea listelor electorale permanente are reguli foarte stricte și nu numai a număra morții și a da afară copiii sau părinții care au plecat în străinătate. Mesajul nostru este clar: fără echivoc, ne vom bate pentru statul de drept, pentru respectarea Constituției și legilor, pentru democrație și pentru revenirea președintelui ales la Cotroceni", a declarat Preda. 

Comentează știrea

Dragos
4 august 2012
Da

Mi se pare normal ca cei acre sunt in strainatate sa nu se contorizeze de 2 ori.... acum ca basistii de la cuget liber ii ling numele lui base....

Tranta
4 august 2012
Ai cap?

Cum sa contorizeze de doua ori daca in strainatate sunt numai liste suplimentare de vot (ne-nominale). La fel cum a pus tatucul tau Mazare pe litoral pentru aia care nu erau din Constanta. Stim foarte bine ca acum sa pleci in Spania sau Italia nu mai reprezinta o vacanta pentru multi ci locul de munca. Dar majoritatea care sutem plecat toti banii ii trimitem acasa la familie, si tot acasa vrem sa ne creeam un viitor.

admirator
5 august 2012
asta vrea sa faca multe

parca ar fi doctor in drept. Legea ii da voie? Romanii din strainatate au votat. Ba au avut chiar mai multe sectiid evotare decit de obicei... Au inceput in Noua Zeelanda si au terminat pe coasta de vest a SUA... repotaje la minut ! Cred ca r trebuis a mai adauge 1,5 milioane de votanti (din strainatate...) nu sa scoata. Dar ce sa ceri unui pl... si unui rep...

ÇOMUNISTU'
5 august 2012
ORI ESTI PROST, ORI.....

Ori esti prost, ori esti prost. Alta varianta nu exista.Nu te impiedica numeni sa votezi, asa cum nu te impiedica nimeni sa citesti legea privitoare la votul romanilor stabiliti sau care muncesc in strainatate. se pare ca asa ceva este foarte greu pentru tine,sau mai precis , n-ai puterea de a intelege.

Răspuns la: Ai cap?
Adăugat de : Tranta, 4 august 2012
Cum sa contorizeze de doua ori daca in strainatate sunt numai liste suplimentare de vot (ne-nominale). La fel cum a pus tatucul tau Mazare pe litoral...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5719 secunde