Ponta și Tăriceanu vor candidat unic cu PSD la alegerile prezidențiale

1005
Ponta și Tăriceanu vor candidat unic cu PSD la alegerile prezidențiale - tariceanuponta-1562015380.jpg

Articole de la același autor

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este de părere că cea mai bună soluție la alegerile prezidențiale este un candidat unic din partea PSD - ALDE - PRO România, propunere anunțată de Victor Ponta.


"Cu domnul Ponta am evaluat variantele pe care le avem la dispoziție pentru alegerile prezidențiale. Confirm ceea ce a spus domnia sa în această privință. Da, cred că cea mai bună soluție într-adevăr este de a avea un candidat unic", a precizat Tăriceanu.


El a adăugat că o decizie în acest sens va fi luată "cât de curând".
"Așa cum v-am spus și înainte, după alegerile pentru Parlamentul European o să luăm o decizie. În mod normal, timpul ne presează și această decizie va trebui luată cât de curând în perioada următoare", a explicat, ieri, Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament.


Ce spune liderul PSD Viorica Dăncilă


"În politică trebuie să existe democrație". Este răspunsul dat de premierul Viorica Dăncilă, întrebată despre întâlnirea dintre președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele Pro România, Victor Ponta.
"Avem sondaje și, pe măsură ce vom primi rezultatele, vom vedea ce măsură îmbrățișăm pentru candidatul la președinție", a spus Viorica Dăncilă.
Întrebată cum vede discuția dintre cei doi, în condițiile în care la ea nu a participat niciun membru PSD, Dăncilă a răspuns: "În politică trebuie să existe democrație, poți să negociezi cu orice partid. Nu putem îngrădi dreptul unui partid politic de a discuta cu alte partide. Eu am lucrat la Bruxelles 9 ani și pentru orice amendament, orice directivă, aveam discuții cu toate grupurile politice, mai puțin cu grupurile extremiste".




"PSD trebuie să aibă candidat propriu la prezidențiale"




În schimb, mult mai tranșat a fost președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici. El a declarat, ieri, că partidul pe care îl reprezintă trebuie să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale.  


"PSD trebuie să aibă un candidat propriu. Ăsta este punctul meu de vedere, este un partid mare, este un partid care de 15 ani nu a mai dat un președinte al României și ar trebui justificat foarte bine dacă ar fi o altă propunere, nu din PSD. Dar în mod normal toți din PSD doresc ca PSD să aibă un candidat propriu la prezidențiale", a afirmat Teodorovici, la Digi24, întrebat, după ședința coaliției de guvernare, dacă pentru PSD este mai bine un candidat la prezidențiale propriu sau din afară.
El a spus că sunt analize sociologice și va fi un vot într-un congres al partidului. 


"Dacă se decide astfel, adică un candidat al coaliției, el va avea susținerea întregii coaliții. Am spus ca principiu", a adăugat acesta.


Întrebat dacă el ar fi mai bun în calitate de candidat la alegerile prezidențiale decât Călin Popescu Tăriceanu, Teodorovici a spus: "Nu se discută cine ar fi mai bun, este o analiză, doamna premier a spus că se fac analize sociologice, se va ține cont de ele, va fi un vot politic în cadrul congresului și punct". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4593 secunde