Ponta: "Ideea construirii unei moschei, discutată de fostul și de actualul președinte"

99
Ponta:

Articole de la același autor

Victor Ponta, premierul României, a afirmat, luni seara, că ideea acordării unui teren pentru construirea unei moschei la București a fost discutată cu reprezentanții statului turc de către fostul șef de stat Traian Băsescu, precum și de către președintele Klaus Iohannis.

Ponta a subliniat, în cadrul unei emisiuni TV, că atacurile lansate de Traian Băsescu pe această temă nu au nici o justificare, fiind vorba doar de punerea în aplicare a unei înțelegeri dintre două state partenere.

"A negociat un lucru bun pentru România (...), și anume statul turc dă un teren pe care l-au și identificat pentru o biserică românească sau un loc pentru pelerinii români, iar statul român dă un loc în care să se construiască (o moschee — n.r.), dar nu dă Turciei, ci dă comunității musulmane din România (...). Deci un acord între două state, două state care au un parteneriat strategic. (...) Deci eu nu am făcut decât să pun în aplicare o înțelegere între statul român și statul turc, înțelegere discutată de fostul președinte Traian Băsescu, rediscutată de actualul președinte și care mi se pare o înțelegere bună pentru România. (...) Cred că domnul Băsescu, în stilul bine cunoscut, nu avea nici o problemă nici cu moscheea, nici cu Turcia, nici cu nimic. Dar fiind un pic ignorat de lume (...), într-un mod iresponsabil, care caracterizează persoana sa, a lovit în chestiuni pe care chiar el le-a făcut și, culmea, le-a făcut bine pentru România", a declarat Ponta.


Tot ieri seară, premierul a respins afirmațiile lui Băsescu referitoare la construirea, pe lângă viitoarea moschee la București, a unei universități musulmane pentru 6.000 de studenți. "Cifra este inventată de domnul Băsescu, nu există așa ceva. În tradiția musulmană, lângă orice moschee este și o școală (...) pentru copiii celor care merg acolo. Atât", a spus Victor Ponta.


Amintim că președinte Traian Băsescu a afirmat, pe 6 iulie, că ideea construirii la București a celei mai mari moschei din Europa și a unei universități musulmane pentru 6.000 de studenți reprezintă un risc pentru securitatea națională.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3797 secunde