€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Ponta a scăpat de dosarul penal pentru evaziune fiscală

Ştire online publicată Miercuri, 12 Iulie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Parchetul General a anunțat că a clasat dosarul în care fostul premier PSD Victor Ponta era cercetat pentru evaziune fiscală. 


Dosarul fusese disjuns din dosarul Turceni-Rovinari, în care fostul prim-ministru a fost trimis în judecată, în septembrie 2015, alături de prietenul său, senatorul PSD Dan Șova.


Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, dosarul a fost clasat în baza art. 16, lit. a din Codul de procedură penală, care prevede că „fapta nu există”, arată Agerpres.


Fostul premier PSD a reacționat, pe contul său de Facebook, susținând că dosarul i-a fost „lucrat” de procurorul DNA Jean Uncheșelu. „Acuzația că nu am înregistrat un contract de închiriere putea fi verificată în maxim 24 ore (deoarece în declarația mea de avere era trecut chiar și numărul de înregistrare de la Administrația Fiscală din Gorj - locul de domiciliu)! Domnul procuror Uncheșelu mi-a deschis si a «lucrat» la acel dosar doi ani după care nu l-a clasat (pe motivul evident că fapta nu există - așa cum prevedea legea) ci l-a declinat către Parchetul General pentru continuarea cercetărilor”, a scris Ponta.


În septembrie 2015, Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul „Rovinari-Turceni” pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor.


La DNA a rămas o parte din dosar, în care Victor Ponta era suspectat de conflict de interese.


În luna martie, DNA a clasat partea din dosar care privea acuzația de conflict de interese, însă a dispus disjungerea și declinarea competenței de soluționare către Parchetul General pentru suspiciunea săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8232 secunde