Liviu Dragnea:

"Poliția, porturile și plajele nu sunt descentralizate"

158

Articole de la același autor

Descentralizarea prevede transferul către autoritățile locale a competențelor în sănătate, agricultură, mediu, cultură, tineret și sport, autorizare și clasificare în turism, pescuit, dar nu include poliția, porturile, plajele, prestațiile sociale și cinematografele, a anunțat vicepremierul Liviu Dragnea.

Guvernul a aprobat proiectul legii descentralizării, documentul urmând să fie transmis imediat Parlamentului, pentru ca Executivul să își angajeze răspunderea pentru acest proiect săptămâna viitoare, pe 19 noiembrie.

Vicepremierul Liviu Dragnea, coordo-natorul proiectului de lege, a precizat că domeniile care vor fi descentralizate, ca și competențe, atribuții și instituții, sunt sănătatea, agricultura, mediul, cultura, tineretul și sportul, autorizarea și clasificarea în turism, cluburile și bazele sportive, taberele școlare, precum și competențele teritoriale legate de pescuit.

Liviu Dragnea a arătat că în procesul de descentralizare nu vor fi incluse porturile, pentru care în perioada următoare va exista o abordare separată, și nici plajele.

În privința plajelor, el a spus că va fi transferat doar dreptul de administrare al acestora, urmând să rămână în proprietatea publică a statului. De la transferul dreptului de administrare vor fi exceptate însă plajele unde sunt în derulare proiecte cu finanțare europeană.

Clădirile cinematografelor nu vor fi transferate autorităților locale, a mai precizat Dragnea, pentru că majoritatea acestor imobile sunt afectate de contracte de închiriere.

Dragnea a mai spus că poliția nu se descentralizează, ci dimpotrivă "se întărește", iar în aceeași situație se află și Agenția de Prestații Sociale.

Descentralizarea va implica, totodată, transferul a circa 2.000 imobile din domeniul public al statului în domeniul public al unităților teritoriale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4757 secunde