Ludovic Orban:

"PNL va vota împotriva modificărilor Codurilor penale"

270
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, că deputații liberali vor vota împotriva modificărilor Codurilor penale.

"Chiar ni se pare o sfidare inacceptabilă acțiunea PSD de a trece pe repede înainte noi modificări la Codul penal și la Codul de procedură penală, în condițiile în care delegația Comisiei de la Veneția vine în România și se știe foarte clar că pozițiile exprimate de plenul Comisiei de la Veneția reprezintă un punct de plecare pentru pozițiile care sunt adoptate de Comisia Europeană, pozițiile de la nivelul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și, de asemenea, a Grupului Statelor Împotriva Corupției", a spus liderul liberalilor, citat de Agerpres, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

El a mai adăugat că sfidarea la adresa delegației de experți a Comisiei de la Veneția arată foarte clar că PSD - ALDE nu respectă și nu intenționează să respecte nicio recomandare a Comisiei de la Veneția.

"Sfidarea la adresa delegației de experți a Comisiei de la Veneția arată foarte clar că PSD - ALDE nu respectă și nu intenționează să respecte nicio recomandare a Comisiei de la Veneția și nicio recomandare din MCV, lucru care periclitează grav poziția României la nivel european, riscând demararea unor proceduri de sancționare a României din cauza sfidării sistematice și a agresiunii permanente a coaliției majoritare împotriva independenței justiției. Nu vom vota. Vom vota împotrivă. Deja suntem pregătiți să atacăm la CCR atât modificările la Codul penal, cât și modificările la Codul de procedură penală", a mai spus Ludovic Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1866 secunde