Deputatul Robert Boroianu:

"PNL va depune moțiune de cenzură dacă grațierea este adoptată prin Ordonanță de Urgență"

182
1

Articole de la același autor

Deputatul liberal constănțean Robert Boroianu a declarat că PNL va depune o moțiune de cenzură dacă Guvernul PSD-ALDE va adopta Ordonanțele de Urgență pentru grațiere și pentru modificarea Codurilor penale. 


"Scopul PSD și ALDE este unul clar! Actuala putere se folosește de situația din penitenciare ca pretext pentru a-și scăpa protejații politici de pedepse sau dosare, nu pentru a rezolva situația deținuților. Ca urmare, PNL a luat decizia de a depune moțiunea de cenzură imediat ce Guvernul PSD-ALDE va adopta Ordonanțele de Urgență pentru grațiere și pentru modificarea Codurilor penale. O astfel de măsură, extrem de gravă, nu poate fi sancționată altfel de Opoziție decât prin instrumentele parlamentare necesare demiterii Guvernului", a spus Robert Boroianu. 


El a precizat că argumentele sunt mai mult decât evidente pentru oricine este de bună credință, deoarece, prin acest demers, Guvernul Grindeanu își abandonează obiectivele din programul de guvernare, făcându-și o prioritate din săvârșirea unui abuz în interesul penal propriu al clienților politici și al politicienilor. 


"Cu alte cuvinte, Guvernul din buzunarul domnului Dragnea a fost autorizat de Parlament, prin vot, să-și îndeplinească doar programul de guvernare și măsurile prevăzute în acel program. Nu este prevăzut nimic în acel program votat în Parlament, nici despre grațiere, nici despre modificarea legilor în domeniu penal, în sensul sabotării luptei anticorupție și a integrității funcțiilor publice", a mai adăugat parlamentarul constănțean. 


El a explicat că, de aceea, PNL va propune constituirea unei comisii parlamentare speciale care să analizeze în mod serios și așezat situația penitenciarelor, cu scopul de a propune alte soluții concrete de îmbunătățire a condițiilor de detenție. 


"Mai mult decât atât, noi, liberalii, credem că această inițiativă vine și în întâmpinarea deciziei CEDO care urmează a fi dată în perioada următoare. Partidul Național Liberal consideră că actuala putere vrea să confiște votul popular din 11 decembrie pentru a-și pune în aplicare propriile interese în detrimentul românilor! 


Dacă actualul Guvern nu guvernează doar pentru unele interese, de grup, trebuie să se delimiteze clar de astfel de practici și să arate că are o prioritate firească, și anume prioritatea intereselor cetățenilor", a argumentat Robert Boroianu. 


Comentează știrea

Lazar
1 februarie 2017
Motiunea PNL

Boroianu Robert Aurel tu vorbesti de motiune sa prostiti lumea ,daca tu si cu Marin Costica din furaciuni ,fraude ,spalari de bani ,documentatie fals a-ti sponzorizat si la PSD si PNL si dati cu prosteala cetatenilor care nu cunosc si nu au abar si ANAF va lasat sa ascundeti documentatia si IPJ si Parchetul C-ta nu le gasec,voi chiar credeti ca toata lumea e prosta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4907 secunde