€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

PNL propune eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării muncii

Ştire online publicată Luni, 10 Iunie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Deputatul liberal constănțean Bogdan Huțucă, împreună cu alți doi colegi liberali, Robert Sighiartău și Raluca Turcan, a depus la Parlament un proiect de lege care prevede modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial, precum și eliminarea supraaccizei la carburanți. 


Bogdan Huțucă susține că necesitatea acestei legi este determinată de sutele de modificări legislative operate în ultimii doi ani și jumătate asupra Codului Fiscal, politica fiscală din România devenind factorul de risc cel mai important pentru mediul economic intern. 


„Majorarea accizelor pentru carburanți și supraimpozitarea muncii au generat nu numai costuri substanțiale pentru agenții economici, ci și efecte în lanț la nivel bugetar, social și la nivelul comerțului internațional de bunuri și servicii. Astfel, prețul carburanților este în țara noastră unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeană, România aflându-se, totodată, pentru al treilea an consecutiv, pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește creșterea prețurilor“, a transmis deputatul Bogdan Huțucă. 


De asemenea, în opinia liberalilor, supraimpozitarea contractelor de muncă part-time a accentuat și mai puternic șomajul în rândul tinerilor, în special în rândul studenților și a absolvenților de liceu, și a accentuat munca la negru în unele sectoare de activitate. 


În aceste condiții, prin proiectul de lege inițiat se propunere diminuarea accizei la carburanți, la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017, precum și eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial și aplicarea unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în funcție de salariul realizat și nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară, care ține de o decizie discreționară a Guvernului. 


La rândul său, deputatul PNL Robert Sighiartău, unul dintre inițiatori, a afirmat că proiectul este unul reparatoriu și benefic pentru locurile de muncă, nivelul de trai și economie și a făcut apel la toți parlamentarii să-l susțină, „chiar și la cei din PSD și ALDE care realizează, în al 13-lea ceas, cât de mult rău au făcut aceste măsuri luate de guvernele PSD-ALDE, inclusiv alegătorilor care i-au trimis în Parlament“. 


Inițiatorii legii mai propun ca aceste modificări să fie implementate începând cu data de 1 ianuarie 2020, astfel încât măsurile să fie bugetate în mod corespunzător în Legea bugetului pentru anul 2020.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8539 secunde