PNL ia în calcul reformularea criteriilor de selecție a candidaților la europarlamentare

276
PNL ia în calcul reformularea criteriilor de selecție a candidaților la europarlamentare - criteriiliberali-1533312593.jpg
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că în Biroul Politic Național, care se va reuni sâmbătă înainte de Consiliul Național al partidului, se va discuta despre reformularea criteriilor pentru selectarea candidaților la europarlamentare.


"Aici sunt niște discuții. Vedem dacă în Biroul Politic Național se va lua decizia respectivă.Eu întotdeauna am căutat să găsesc o soluție care să fie împărtășită de cât mai mulți", a spus Orban, la Parlament, întrebat dacă în ședința BPN se va discuta despre reformularea criteriilor pentru desemnarea candidaților la europarlamentare.


Potrivit Agerpres, el a fost întrebat și dacă va exista un vot de asumare al Biroului Executiv privind lista de candidați la europarlamentare.


"Oricum va fi un vot de asumare din partea BEx, dar decizia de alcătuire a listei va aparține BPN, organismul în care sunt prezenți președinții de filiale județene", a explicat Orban.


Potrivit acestuia, în BPN se va discuta și despre modificările la Statutul PNL.


Biroul Politic Național a votat, luni, criteriile pentru desemnarea candidaților, calendarul și procedura de alcătuire a listei pentru alegerile europarlamentare și modificarea statutului partidului, în sensul în care șefii filialelor județene pot fi demiși cu majoritatea voturilor membrilor BPN. Decizia finală în cazul acestor propuneri aparține Consiliului Național.


Potrivit unor surse liberale, este posibil ca propunerea de modificare a statutului partidului să fie amânată.


Pentru a putea candida pe listele PNL la europarlamentare, între altele, liberalii trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare și să beneficieze de sprijinul a jumătate plus unu dintre filialele din această regiune. Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experiența politică, administrativă și profesională, în relații internaționale și calitatea proiectului depus pentru activitatea în cadrul Parlamentului European.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7372 secunde