Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei:

"PNL forțează nota pentru a crea discordie între mine și șefii PSD Constanța"

1382

Articole de la același autor

Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, a declarat, ieri, că își menține poziția pe care i-a specificat-o și președintelui Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, și anume aceea că va semna doar protocolul cadru al USL, fără "prevederile suplimentare care forțează legea".
În urmă cu aproape două săptămâni, Matei declara că a primit ultimatum din partea conducerii județene a PSD. Potrivit declarațiilor de atunci ale primarului din Năvodari, Nicușor Constantinescu l-a informat, în cadrul ședinței de comitet executiv județean al PSD, că trebuie să semneze un protocolul de alianță USL până la data de 5 mai, protocol în care sunt specificate o serie de prevederi suplimentare, printre care și renunțarea la viceprimar și trei dintre consilierii săi. Tot atunci, Matei a primit vestea că orice refuz de semnare a documentului pus în discuție va fi sancționat cu desființarea filialei PSD Năvodari.

"Intenția PNL-ului este ca eu să ajung la mâna lui Tucan"
Primarul Nicolae Matei afirmă că, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu conducerea PNL Constanța, mai exact cu președintele Gheorghe Dragomir, nu s-a putut stabili nimic concret, liberalii nefiind dispuși să renunțe la drepturile care le revin prin protocolul USL.
"Am avut discuții cu cei din conducerea PNL. Am discutat cu Gheorghe Dragomir și aseară, și urmă cu câteva zile, vom mai discuta și mâine (n.r. - astăzi). Au zis că «se mai discută»", a declarat Matei.
De asemenea, Matei a specificat faptul că toate aceste inițiative vin din partea conducerii PNL, care își dorește să bage "discordie" în PSD Constanța și care este susținută "în mod inconștient" de către Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.
"PNL-ul forțează nota și face asta cu intenția de a crea discordie între mine, Nicușor și Mazăre. Vom vedea dacă ei vor cădea în această plasă. Eu cred că Nicușor nici măcar nu este conștient de intențiile PNL. Ei vor ca eu să pierd majoritatea și să ajung la mâna lui Tucan (n.r. - Jean Paul Tucan)! Mai am un an de mandat pe care nu vreau să mi-l compromit, mai departe vom vedea ce vom face de anul viitor", a declarat Matei.
Întrebat dacă se teme ca organizația PSD Năvodari să nu fie desființată, în cazul în care nu va respecta cerințele "fraților de alianță", Nicolae Matei a declarat că se așteaptă la orice și că "orice este posibil".
"Eu știu ce este cel mai bine pentru orașului Năvodari. Dacă aș semna acest protocol, nu aș face altceva decât să blochez activitatea administrației locale, așa cum s-a întâmplat la Mangalia și la Cernavodă", a declarat liderul PSD Năvodari, Nicolae Matei.
De cealaltă parte a baricadei, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, bate monedă pe aspectul de legalitate a protocolului și menționează că, prin aceste solicitări, liberalii nu fac altceva decât să respecte o serie de prevederi stabilite la nivel central.
"Noi nu cerem altceva decât să se respecte legea. Domnului primar nu i s-au făcut solicitări în plus. Acestea sunt prevederi din protocolul cadru, de care dânsul vorbește. Noi vrem doar respectarea legii. Și PSD face eforturi, și PNL face eforturi. De altfel, președintele PNL Năvodari
și-a arătat toată susținerea față de Nicolae Matei. Paul Tucan a făcut concesii foarte mari, chiar a specificat că îl va susține pe Matei în continuare și l-a rugat să semneze acea anexă prin care se menționa că el va fi candidatul USL pentru alegerile din 2012", a declarat Gheorghe Dragomir.
Referitor la sancțiunile pe care Matei le va primi dacă nu va semna protocolul, Dragomir a afirmat că acestea țin strict de gândirea conducerii PSD Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4237 secunde