Alina Gorghiu:

"PNL cere vot prin corespondență și pentru alegerile prezidențiale"

123

Articole de la același autor

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, ieri, că PNL va cere introducerea votului prin corespondență și pentru alegerile prezidențiale din anul 2019, în contextul deciziei CC, afirmând că o astfel de modificare este "un pas înainte pentru legislația electorală".

"O să cerem Parlamentului să reactiveze Comisia de cod electoral, condusă de PSD la momentul acesta, pentru a putea introduce acele amendamente despre care am vorbit, astfel încât să avem acest mijloc de vot alternativ și la alegerile prezidențiale din 2019", a declarat copreședintele PNL Alina Gorghiu.

Ea a afirmat că este un moment bun pentru a face această solicitare pentru că s-a discutat în ultima vreme despre legislația electorală, iar decizia Curții Constituționale a arătat că această alternativă de vot este constituțională, "în ciuda tuturor celor care sperau ca votul prin corespondență să nu devină realitate".

Reamintim că, săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind votul prin corespondență. Proiectul votului prin corespondență a fost adoptat de Camera Deputaților la sfârșitul lunii octombrie. Actul normativ va fi aplicat doar la alegerile parlamentare, nu și la cele prezidențiale și europarlamentare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 05 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : "PNL solicită  alegeri anticipate"
Pagina a fost generata in 1.1645 secunde