PNL a contestat la CCR proiectul privind închisoarea la domiciliu

254
PNL a contestat la CCR proiectul privind închisoarea la domiciliu - pnlacontestat-1543157057.jpg

Articole recomandate

Liberalii au contestat la Curtea Constituțională proiectul legislativ care lasă posibilitatea infractorilor care primesc condamnare de până la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte fără violență să își execute sentința la domiciliu, fără niciun fel de supraveghere.

Conform Romaniatv.net, proiectul a trecut în plenul Camerei Deputaților, cu 176 voturi "pentru", 93 "împotrivă" și o abținere.

Principala modificare propusă de social-democrați, acceptată de juriștii Camerei Deputaților, prevede ca persoanele condamnate pentru fapte fără violență la maximum cinci ani de închisoare cu executare să poată ispăși sentința de acasă fără niciun fel de supraveghere. Judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune executarea detenției la domiciliu fără sistem electronic de supraveghere în cazul în care persoana condamnată nu are rapoarte de abateri disciplinare și are o pedeapsă care nu depășește cinci ani.

O altă prevedere controversată se referă la posibilitatea ca infractorilor să le fie scăzute câte 20 de zile de închisoare pentru fiecare lucrare științifică scrisă sau invenție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4191 secunde