PNL a adoptat un proiect de hotărâre de demitere a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților

313
PNL a adoptat un proiect de hotărâre de demitere a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților - ludovicorban-1539628138.jpg
Biroul Executiv al PNL a adoptat, luni, un proiect de hotărâre de demitere a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, pe care liberalii îl acuză de nerespectarea Constituției.


"După cum știți, a fost validată prin decizia CCR această procedură de demitere a președintelui unei Camere a Parlamentului de către majoritatea parlamentară, prin intermediul unui proiect de hotărâre, în cazul încălcării flagrante a prevederilor constituționale", a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, potrivit Digi24.ro.


El a precizat că liberalii îl acuză pe Liviu Dragnea de patru încălcări ale Constituției.


"Există patru temeiuri extrem de solide privitoare la încălcări ale Constituției de către Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, cum ar fi refuzul de convocare a sesiunii parlamentare, cum ar fi folosirea funcției de președinte fără să aibă acordul plenului Camerei Deputaților în transmiterea de poziții publice către parteneri strategici. Dacă vă aduceți aminte scrisoarea semnată de domnul Dragnea împreună cu domnul Tăriceanu către Departamentul de Stat. De asemenea, folosirea funcției de președinte în interes personal. Aduceți-vă aminte că domnul Dragnea l-a delegat să exercite funcția de președinte al Camerei Deputaților pe Florin Iordache numai cu scopul ca Florin Iordache să inițieze un demers în interesul personal al lui Liviu Dragnea", a afirmat liderul PNL.


Ludovic Orban a precizat că a fost mandatat grupul de la Camera Deputaților să hotărască momentul de inițiere al acestui proiect de hotărâre, astfel încât să scoată "acest furuncul de pe fața României" și să îl schimbe dintr-o poziție atât de importantă în statul român cum este poziția de președinte al Camerei Deputaților..


Întrebat dacă au discutat și cu liderii altor partide susținerea acestui demers, Orban a răspuns: "Cu siguranță echipa care negociază se ocupă și de negocierea pe această temă. (...) Sunt două proceduri, v-am spus. Prima procedură e modificarea regulamentului prin care să permitem inițierea de către o treime dintre deputați. Văzând că bate pasul pe loc această procedură, am luat decizia de a iniția cealaltă procedură, și anume depunerea unui proiect de hotărâre care să intre în dezbaterea Camerei Deputaților pentru demiterea lui Liviu Dragnea".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9602 secunde