PNG acuză PSD de acțiuni de intimidare electorală

1064
În ciuda faptului că până la data oficială a campaniei electorale au rămas mai bine de trei săptămâni, partidele politice încep să dea din coate din ce în ce mai vehement pentru a-și impune candidații în ochii electoratului. Așa cum era de așteptat, acuzele și criticile reciproce între formațiunile politice și contracandidați nu întârzie, nici ele, să apară.

Președintele Organizației Județene a PNG Constanța, George Măndilă, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că "Nicoleta Iacobici, candidatul PNG la Primăria Grădina, împreună cu verișoara sa, Adina Iacobici, au fost agresate fizic de Ion Iacobici, președintele or-ganizației PSD din localitate, și de încă alți trei bărbați, printre care și Cameliu Babinciuc, sponsorul din umbră al organizației de acolo".
De asemenea, Măndilă a specificat: "S-a urmărit intimidarea prin agresiune a candidatului PNG astfel încât să-i lase drum liber contracandidatei sale la fotoliul de primar, nimeni alta decât soția agresorului, Gabriela Iacobici". Totodată, Măndilă a ținut să precizeze că acțiunile de intimidare marca PSD nu sunt tocmai izolate: "Acolo unde PSD pierde teren, se orientează spre candidații PNG pentru primăriile din județ, dorind să-i ademenească, să-i momească. Până acum, însă, oamenii nu au cedat. La alegerile locale din acest an PSD își va pierde toate capetele dintr-o lovitură".
Situația pare cu atât mai complicată cu cât agresorul și victima sunt, potrivit afirmațiilor președintelui PNG Constanța, rude. Cu toate acestea, nimic nu pare să mai stea în calea formațiunilor politice atunci când vine vorba de modalități inedite de promovare a candidaților.
În ceea ce privește motivul pentru care conducerea PNG Constanța a ezitat să facă până ieri orice fel de declarații, deși incidentul a avut loc vineri noaptea, Măndilă a explicat:
"Am așteptat o poziție, o reacție din partea conducerii județene a PSD. Ne așteptam ca Ion Iacobici și soția sa să fie dați afară din partid sau, cel puțin, victimelor să li se prezinte public scuzele de rigoare".

Cătălin Dancu ar putea fi avocatul celor două femei
Prezent la evenimentul de ieri, candidatul PNG la Primăria Constanța, avocatul Cătălin Dancu, a menționat că nu este exclus ca, după ce rapoartele medico-legale vor fi eliberate, chiar el să fie avocatul celor două persoane agresate. "E încă devreme pentru o reacție din partea mea, dar după ce toată documentația necesară va fi eliberată, este posibil ca eu să fiu avocatul celor două femei. Este o chestiune de poziție, se putea întâmpla oricărui alt candidat, nu neapărat celui al PNG. Inițial am crezut chiar că este o glumă proastă, nu pot să cred că se întâmplă așa ceva". Dancu a insistat asupra reacției pe care atât el, cât și conducerea județeană a PNG o așteaptă de la social-democrați: "Sper ca până la sfârșitul acestei săptămâni conducerea PSD să îi înlăture din structurile partidului pe cei doi, Ion Iacobici și soția sa, Gabriela Iacobici", a conchis candidatul PNG la Primăria Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.715 secunde