€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

PMP Constanța, pași importanți pentru înființarea Centrului de Reumatologie

Ştire online publicată Vineri, 21 Iunie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Președintele PMP Constanța, Claudiu Iorga Palaz, care este și vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, a demarat procedurile pentru înființarea Centrului de Reumatologie Constanța, venind astfel în sprijinul constănțenilor și tuturor celor care vor beneficia de serviciile medicale. 


Printre altele, el a declarat că, dacă până acum curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța era doar un focar de infecție, cu clădiri dărăpănate și multă mizerie, la inițiativa sa, a solicitat și a primit certificatul de urbanism cu numărul 2095, din data de 18 iunie 2019, având o valabilitate de doi ani de la data emiterii. Astfel, s-a făcut primul pas important în vederea înființării unei secții medicale reumatologice, în clădirea preluată de la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Apostol Andrei“
Constanța. 


În plus, Claudiu Iorga Palaz a explicat că Secția Clinică Medicală III, cu compartiment de reumatologie și Centru de Excelență în diagnosticul bolilor inflamatorii reumatice mediate imun, va avea în evidență o patologie diversă de boli medicale, ceea ce va asigura un diagnostic și un tratament corect. Un număr 35 de paturi vor fi în evidența clinicii, dintre care 15 paturi reumatologice, 10 paturi medicină internă, cinci paturi endocrinologie și cinci paturi spitalizare de zi. 


Pe lângă serviciile medicale, aici se vor desfășura și activități de învățământ medical postliceal, universitar și postuniversitar, precum și activități didactice studențești și de rezidențiat pentru specialitatea de Reumatologie și Medicină Internă. 
„Prin înființarea acestui centru de reumatologie, vom veni în sprijinul populației din sud-estul țării și vom realiza îmbunătățirea calității și complexității serviciilor medicale de specialitate din județul Constanța. Tratarea și recuperarea medicală se vor asigura pacienților cu patologie reumatologică, ortopedică și neurologică, atât pentru adulți, cât și pentru copii, în sistem de spitalizare ambulatoriu și de zi. Este un pas important pentru sistemul medical al județului Constanța și am convingerea că voi reuși să duc la bun sfârșit acest proiect, oferindu-le constănțenilor garanția unor servicii medicale la înalte standarde. Este o promisiune pe care am făcut-o în campania electorală și un proiect de suflet, pe care știu că îl voi încheia cu succes“, a declarat Claudiu Iorga Palaz. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.0117 secunde