Plajele rămân la ABADL. Referendumul de la Eforie nu se mai organizează la 5 iunie

413
3
Plajele rămân la ABADL. Referendumul de la Eforie nu se mai organizează  la 5 iunie - statiuneplajaeforiesudsc5-1464529621.jpg
Referendumul pe care Primăria Eforie dorea să-l organizeze în data de 5 iunie, privind intenția administrației publice locale de a prelua plajele din oraș de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL), nu va mai avea loc în aceeași zi cu alegerile locale, consultarea urmând să fie organizată la o dată ulterioară ce urmează să fie stabilită de aleșii locali.

Decizia vine după ce Curtea Constituțională a admis sesizarea Avocatului Poporului de a nu se organiza referendumuri în ziua alegerilor, lucru care era posibil prin Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care a fost modificată Legea de organizare și desfășurare a referendumului.

"Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 15/2016, în integralitatea ei, contravine, pe de-o parte, dispozițiilor constituționale ale art. 115 alin. (4) privind regimul ordonanțelor de urgență, iar pe de altă parte, prevederilor art. 147 alin. (4) din Constituție privind obligativitatea deciziilor Curții Constituționale. Avocatul Poporului a reținut faptul că reglementarea precizată este de natură să aducă atingere prevederilor art. 115 alin. (4) din Constituție, potrivit cărora Guvernul poate adopta ordonanțe de urgență numai în situații extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligația de a motiva urgența în cuprinsul acestora", se arată în sesizarea formulată de Avocatul Poporului.

În acest context, primarul orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, a transmis prin intermediul unei rețele de socializare că referendumul se va organiza după data de 5 iunie.

"Noi, totuși, suntem de părere că plajele trebuie administrate de orașul Eforie, rămânând însă, cum este normal și legal, în domeniul statului. Așa că organizăm referendumul după data de 5 iunie", a transmis Ovidiu Brăiloiu.

Așadar, locuitorii din Eforie vor trebui să-și exprime opinia cu privire la intenția primăriei de a prelua plajele de la ABADL.

Potrivit legii, referendumul are rol consultativ, iar dacă localnicii vor fi de acord cu propunerea administrației locale, primăria va cere parlamentărilor constănțeni să inițieze un proiect de act normativ prin care să fie reglementată trecerea plajelor în administrarea autorităților locale. Potrivit legii, acest referendum va fi validat numai dacă se vor prezenta la urne cel puțin 30% dintre locuitorii orașului Eforie.

În acest context, în perioada următoare, cel mai probabil, după alegerile locale și constituirea noului Consiliu Local, se va lua o hotărâre cu privire la noua dată la care referendumul poate fi organizat. 

Comentează știrea

borat
30 mai 2016
hmm

Este bine sa administram orasul cu profesionalism si apoi sa ne gandim la plaja. Nu avem strazi, nu eavem curatenie, buruiana si toate spatiile verzi sunt la fel ca in jungla. Centrul din Eforie Nord este ceva dezolant pentru anul 2016, hoteluri si faleze lasate in paragina. Intre Eforie Nord si Sud vara este un drum de tara plin de praf, gunoaie ....Chiar nu se poate face nimci pentru Eforie domnulr primar?

plajistul
30 mai 2016
tiganie

E bineeee.Pe plaja Faleza Nord a si aparut o terasa ca un rahat facut in mijlocul...plajei.Urmeaza scaune,si tigani -comercianti ambulanti ,negustori cu seminte de floarea soarelui.

vizitator
30 mai 2016
ef nord

Plajele din ef nord facute cu banii de la UE au fost deja ocupate cu umbrele si sezlonguri.Poate ne pun astia sa platim cheltuielile cu care sa facut innisiparea sa vezi circ.Apropoo pilonii de pe faleza nou construiti can se finiseaza ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5235 secunde